Παρασκευή 20 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
Ορθιοι δεν κάνουμε μάθημα ξανά

Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς η Σχολή έχει μετατραπεί σε τρώγλη, οι αίθουσες είναι βρώμικες, υπάρχουν σκουπίδια ακόμη και πάνω στα έδρανα, οι τουαλέτες πλέον είναι απλησίαστες. Και σα να μην έφτανε αυτό, η κατάσταση δυναμιτίζεται από το εκρηκτικό πρόβλημα του κτιρίου, όπου πάνω από 2.000 φοιτητές κάνουν μάθημα σε πέντε αίθουσες, καθώς οι αίθουσες του υπογείου κρίθηκαν ακατάλληλες και απαγορεύτηκαν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και τώρα κρίθηκε ακατάλληλο και το αμφιθέατρο ΜΑΝΧ επειδή δεν έχει τις απαιτούμενες εξόδους διαφυγής.

Η παραπάνω περιγραφή ανήκει στους Φοιτητικούς Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, οι οποίοι διανύουν περίοδο κινητοποιήσεων απαιτώντας άμεση λύση για το κτιριακό είτε με λήψη μέτρων ασφαλείας στο υπάρχον κτίριο, είτε με μεταφορά τους σε άλλο κτίριο που θα ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΕΚΠΑ). Να θυμίσουμε ότι υπάρχουν κτίρια που ανήκουν στην περιουσία του ΕΚΠΑ τα οποία μισθώνονται σε ιδιώτες. Παράλληλα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι διεκδικούν την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας από το Πανεπιστήμιο και όχι από εργολάβο!

Οι Σύλλογοι Παιδαγωγικού και Νηπιαγωγών επισημαίνουν, επίσης, στο ζήτημα των μετεγγραφών ότι μπορεί να λύθηκε τυπικά αλλά ουσιαστικά το πρόβλημα του κτιρίου έχει δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα στο Α' έτος, που στοιβάζεται κυριολεκτικά σε μια αίθουσα και υπάρχουν τουλάχιστον 20 - 30 φοιτητές κάθε φορά που στέκονται όρθιοι! Αίτημα των Συλλόγων είναι το αυτονόητο, δηλαδή να γίνεται ποιοτικό μάθημα, να μην υπάρχει ούτε ένας φοιτητής όρθιος. Από την άλλη, δεν υπάρχουν και καθηγητές να στηρίξουν το «σπάσιμο» μαθημάτων σε δύο τμήματα και διεκδικούν την πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες. Απαιτώντας σύγχρονες υποδομές, επίσης, οι Σύλλογοι σημειώνουν και την ανάγκη τοποθέτησης ράμπας και τη λήψη συνολικής μέριμνας για την πρόσβαση στα μαθήματα φοιτητών με κινητικά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ