Τρίτη 24 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
Η προετοιμασία της κινητοποίησης

Το μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου στο Περιστέρι ήταν το επιστέγασμα μιας πλούσιας δράσης για την Υγεία που αναπτύχθηκε από Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία και άλλους φορείς τον τελευταίο μήνα σε όλη την περιοχή της Δυτικής Αθήνας, του Μενιδίου και της Φυλής.

Ξεκινώντας από μια πλατιά σύσκεψη με τη συμμετοχή Λαϊκών Επιτροπών, επιτροπών ανέργων, συνταξιουχικών οργανώσεων, συνδικάτων, κ.λπ. καταρτίστηκε σχέδιο δράσεων και παρεμβάσεων. Οι πρωτοβουλίες αυτές αγκαλιάστηκαν από πλήθος ακόμα φορέων, όπως σπουδαστικοί σύλλογοι, σύλλογοι Γυναικών, Υγειονομικών, ΑΜΕΑ. Με τοπικές κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, όπως στον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας και την πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, με πικετοφορίες στις γειτονιές και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και συνοικίες, αναδείχτηκαν οι μεγάλες ελλείψεις σε όλο το κρατικό σύστημα της Υγείας, αλλά και οι αιτίες που έφεραν τα πράγματα στη σημερινή κατάσταση: Η πολιτική της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων που θεωρούν τη δημόσια Υγεία κόστος και πεδίο επενδύσεων για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η μαζικότητα του συλλαλητηρίου αφήνει παρακαταθήκη για ακόμα μεγαλύτερους και πιο μαζικούς αγώνες. Ο συντονισμός των δεκάδων φορέων είναι δείγμα της δύναμης που αποκτά η εργατική - λαϊκή πάλη, όταν βάζει στο στόχαστρο την αντιλαϊκή πολιτική και παλεύει «από τα κάτω», μακριά από «σωτήρες». Οταν διεκδικεί αδιαπραγμάτευτα την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, με βάση την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, του πλούτου που παράγεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ