Τρίτη 24 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Πριν από λίγες μέρες «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 24 χρόνων ο σύντροφος ΖΙΟΥΡΝΤΑ ΕΝΙ. Ηταν μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, φοιτητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο σύντροφος Ενι ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 7 χρόνων. Ηταν συμμαθητής του γιου μας και στην πορεία της ζωής αχώριστοι φίλοι και αργότερα μέλη της ΚΝΕ. Ο σύντροφος ήταν πρωτοπόρος αγωνιστής, πάλευε μέσα από το Κόμμα μας για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, για το Σοσιαλισμό. Ο αναπάντεχος χαμός του γέμισε θλίψη την οικογένειά του, αλλά και όλους εμάς που τον γνωρίζαμε. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους γονείς του, Ρομπέρτο - Μιμόζα, στον αδελφό του Ερτόλ, στον παππού του, την γιαγιά του, τους λοιπούς συγγενείς.

Αντί για στεφάνι, στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Δημήτρης, Ευδοκία και Γιάννης Αθανασάκης

***

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

Η σύντροφός του,

Ρ. Λ. - Π.

***

Σκέψου η ζωή να τραβάει το δρόμο της/ και συ να λείπεις./ Ν' άρχονται οι Ανοιξες με πολλά διάπλατα παράθυρα/ και συ να λείπεις./ Ενα ανθισμένο δέντρο να σκύβει στο νερό/ πολλές σημαίες ν' ανεμίζουν στα μπαλκόνια/ και συ να λείπεις.

Να λείπεις - δεν είναι τίποτα να λείπεις/ Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει/ θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο!» (απόσπασμα από τις «Γειτονιές του Κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
Μας λείπεις για έξι μήνες τώρα, θα 'σαι για πάντα μέσα μας!

Στη μνήμη του λατρεμένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΣΜΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κόκκινου Μύλου

Σία - Σωτήρης

  • Επίσης, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κόκκινου Μύλου - Αγίας Αννας.

***

Συμπληρώθηκαν δύο μήνες από τη μέρα που «έφυγε» από τη ζωή ο κομμουνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΛΑΣ. Ο σ. Γιώργος γεννήθηκε στο χωριό Δροσοπηγή (Κάντσικο) της Κόνιτσας το 1934. Γιος και αδερφός κομμουνιστών ανταρτών, μαχητών του ΔΣΕ, το 1948 πήρε το δρόμο της προσφυγιάς προς τις χώρες της Σοβιετικής Ενωσης, στις χώρες του σοσιαλισμού στις οποίες έζησε και δούλεψε σε διάφορα πόστα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Βορονέζ το 1962, όπου διορίστηκε βοηθός στην έδρα των ξένων γλωσσών και στη συνέχεια δίδαξε ως καθηγητής Ιστορίας. Διακρίθηκε για την ποιητική και λογοτεχνική του δράση με συμμετοχή σε πολλούς λογοτεχνικούς ομίλους του Βορονέζ και ευρύτερα. Παντρεύτηκε και έκανε δύο παιδιά. Επαναπατρίστηκε το 1990, μαζί με την οικογένειά του. Παρά τις δυσκολίες και τις στερήσεις, με αυταπάρνηση δούλεψε ως την περασμένη χρονιά στα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στο Κέντρο Μελέτης Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης. Με έξι και πλέον δεκαετίες κομματικής ζωής και δράσης ο σύντροφος Γιώργος τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος έως το τέλος. Παρέμεινε πιστός στο Κόμμα, στις αρχές και τις αξίες του σοσιαλισμού, του μαρξισμού - λενινισμού, στην πίστη για μια σοσιαλιστική Ελλάδα, με μπροστάρη και καθοδηγητή το ΚΚΕ.

Η ΚΟ Αχαρνών, στη μνήμη του συντρόφου μας, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΛΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΛΑΣ

ΖΙΟΥΡΝΤΑ ΕΝΙ
ΖΙΟΥΡΝΤΑ ΕΝΙ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2022-02-02 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2019-03-27 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2018-11-10 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2018-04-07 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2016-01-20 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ (2012-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ