Τετάρτη 25 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Προετοιμάζουν την απεργία στο Εμπόριο

Απεργούν την Κυριακή 5 Απρίλη οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, με μια σειρά κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία να έχουν ήδη πάρει αποφάσεις, να υλοποιούν καθημερινά πρόγραμμα εξορμήσεων, να παίρνουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία. Η Κυριακή 5 Απρίλη είναι μία από τις επτά Κυριακές για τις οποίες έχει νομοθετηθεί (ν. 4177/2013) η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση, νόμος που διατηρείται και από τη σημερινή.

Μια σειρά σωματεία έχουν πάρει αποφάσεις για 24ωρη απεργία, απαιτώντας τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, ενώ στο πλευρό τους στέκονται και αγωνιστικές Ενώσεις των ΕΒΕ. Απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας, Ρόδου, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Λάρισας, Χανίων, Αγρινίου, Καλαμάτας, Αχαΐας, Ξάνθης και Λαμίας και τα Επιχειρησιακά Σωματεία «LIDL» Ν. Αττικής, «Praktiker Ελλάς» και «Αρβανιτίδη».

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην πλ. Αριστοτέλους, ενώ οργανώνει Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 29 Μάρτη, στις 6 μ.μ. Η Γενική Συνέλευση θα γίνει την ίδια μέρα και ώρα σε δύο σημεία της πόλης, δυτικά και ανατολικά. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας καλεί σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 29 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο (πλατεία Διάκου 1).

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας καλεί τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και τα άλλα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο νομό να κηρύξουν απεργία για την Κυριακή 5 Απρίλη. Το Συνδικάτο καλεί σε Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ