Παρασκευή 27 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΗΔΕΙΕΣ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΤΣΙΜΠΡΑ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΤΣΙΜΠΡΑ
Φωτ.

Η σ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΤΣΙΜΠΡΑ «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή στις 24/3/2015, δίνοντας μάχη με την επάρατο νόσο.

Η σ/φσα Μαργαρίτα γεννήθηκε το 1957 στο χωριό Ανέζα Αρτας από γονείς αγρότες. Σε νεαρή ηλικία έγινε εσωτερικός μετανάστης στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία επέλεξε τον αγωνιστικό δρόμο. Υπόδειγμα αγωνιστικής στάσης, η σφ/σα Μαργαρίτα είχε σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Πρωτοστάτησε σε αγώνες μέσα από τα εργοστάσια της «SOFTEX» και της «Πεταλούδα», όπου εργαζόταν τη δεκαετία του 1970. Υπόδειγμα αγωνιστικής στάσης και στην προσωπική της ζωή, μεγαλώνοντας δύο παιδιά.

Μέσα από τους αγώνες, έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1980. Το 1986 εκλέχθηκε Γραμματέας ΚΟΒ Πλάκας και στην πορεία μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής. Τη δύσκολη περίοδο για το Κόμμα μας 1989 - 1991, έδωσε αταλάντευτα τη μάχη με πίστη και αυταπάρνηση για την υπεράσπιση του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος από την επίθεση και την προσπάθεια διάλυσής του από τους οπορτουνιστές, το 1991. Οικοδόμησε ισχυρούς δεσμούς με τους εργαζόμενους μέσα από τον αγώνα για την υπεράσπιση του δίκιου τους.

Τα τελευταία χρόνια συνέβαλε στη δουλειά του Κόμματος μέσα από την ΚΟΒ Εμπόρων και συμμετείχε δραστήρια στο αντιμονοπωλιακό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων μέσα από την ΠΑΣΕΒΕ.

Η σφ/σα Μαργαρίτα έδωσε όλες της, τις δυνάμεις για την ανάπτυξη του Κόμματος, μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής της.

Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 13.00 μ.μ. στο νεκροταφείο στο χωριό ΑΝΕΖΑ ΑΡΤΑΣ και θα είναι πολιτική.

Η οικογένειά της επιθυμεί αντί στεφάνων, να γίνει ονομαστική κατάθεση χρημάτων στο ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΝΟΥ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ (Τράπεζα EUROBANK ΑΡ. ΛΟΓ. GR 0602600120000360100869805)

ΚΟΒ ΕΜΠΟΡΩΝ

***

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, προπάππου και θείο

ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΑΛΑΝΗ

ετών 99

κηδεύουμε το Σάββατο 28/3/2015 και ώρα 11.00 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγ. Ιερόθεου Κομπώτης Ξηρομέρου.

Η σύζυγος: Κοραλία. Τα παιδιά: Μαρία & Σάββας, Ηλίας. Τα εγγόνια: Κώστας & Χρυσαυγή, Περικλής & Μαρίνα, Περικλής, Αντώνης. Τα δισέγγονα: Μαριάννα, Σάββας. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ