Παρασκευή 27 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Στην Κύπρο ο Βρετανός ΥΠΕΞ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Στην Κύπρο φτάνει την επόμενη Τρίτη 31 Μάρτη ο υπουργός Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, όπου θα έχει αρχικά επαφές με την κυπριακή κυβέρνηση και την επόμενη μέρα πρόκειται να συναντηθεί στα Κατεχόμενα με τον Ντερβίς Ερογλου. Κυπριακά ΜΜΕ σχολίασαν ότι προκαλεί «εντύπωση» το γεγονός ότι ο Χάμοντ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του ψευδοκράτους ανήμερα της επετείου έναρξης του κυπριακού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και μόλις δεκαοκτώ ημέρες πριν τις προεδρικές «εκλογές».

Στο μεταξύ, χτες έγινε γνωστό ότι τα αποτελέσματα από τη δεύτερη γεώτρηση που έκανε η ιταλοκορεατική κοινοπραξία «ΕΝΙ-KOGAS» στο «τεμάχιο» «Αμαθούσα» ήταν αρνητικά. Πάντως, η εταιρεία φέρεται διαθέσιμη να συνεχίσει τη συνεργασία της με την κυπριακή κυβέρνηση και να διαθέσει νέα κονδύλια για έρευνες. Αν και δεν εντοπίστηκε κοίτασμα, πολλοί εκπρόσωποι ενεργειακών εταιρειών έχουν εκτιμήσει ότι τα ευρύτερα γεωλογικά δεδομένα στην περιοχή δικαιολογούν «σημαντικό ενδιαφέρον» για έρευνες.

Το γεωτρύπανο «SAIPEM 10000» θα αποσυρθεί τις επόμενες μέρες σε λιμάνι της Μεσογείου για εργασίες συντήρησης. Θυμίζουμε ότι εδώ και καιρό η τετράμηνη διακοπή των εργασιών όπως και η αναμενόμενη εκπνοή (αρχές Απρίλη) της τουρκικής NAVTEX έχουν εμφανιστεί ως «ευκαιρίες» για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Ηδη, μετά τις συναντήσεις που είχε ο Εσπαν Μπαρθ Αϊντε (ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό) πολλοί θεωρούν δεδομένη την επανέναρξη των επαφών το Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ