Πέμπτη 2 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Ανώνυμη εταιρεία, «ανταγωνιστική», που θα υπόκειται σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και θα συνεργάζεται με ιδιώτες, είναι η «νέα» ΕΡΤ που προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε χτες στη Βουλή. Οσον αφορά τους εργαζόμενους, δεν διευκρινίζονται με συγκεκριμένο τρόπο τα μισθολογικά τους δικαιώματα, προβλέπονται συμβάσεις εργασίας αορίστου, αλλά και ορισμένου χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα, ειδικά για τους εργαζόμενους προβλέπεται «αναβίωση των εργασιακών συμβάσεων αορίστου χρόνου των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013» και «διατήρηση των εργασιακών σχέσεων αορίστου χρόνου των απασχολούμενων στη ΝΕΡΙΤ». Υπολογίζεται στο νομοσχέδιο ότι αυτοί που θα επαναπροσληφθούν είναι «περίπου 1.550», από τους 2.911 που εργάζονταν τον Ιούνη του 2013 όταν έπεσε το «μαύρο». Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που δεν προσλαμβάνονται στην ΕΡΤ, είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί, είτε έχουν καταθέσει αίτηση για συνταξιοδότηση, ενώ 625 εργαζόμενοι μισθοδοτούνται από την Ειδική Διαχείριση του υπουργείου Οικονομικών.

Προβλέπεται η πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου αλλά και ορισμένου χρόνου μετά από προκήρυξη. Οι εργασιακοί όροι καθορίζονται, όπως σημειώνεται, με επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας «σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και στο πλαίσιο τήρησης ισοσκελισμένων εταιρικών προϋπολογισμών». Ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού με έμμισθη εντολή, αλλά και ανάθεσης έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Οσον αφορά το ανταποδοτικό τέλος των 3 ευρώ, από αυτό απαλλάσσονται όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί και υπηρεσίες και η Εκκλησία, ενώ γίνεται μία αόριστη αναφορά σε «ευπαθείς ομάδες», η οποία ωστόσο παραπέμπεται σε μελλοντική Κοινή Υπουργική Απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ