Σάββατο 4 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Σε Υπουργική Διάσκεψη για τον ανεφοδιασμό των μονοπωλίων

Πενταμερής Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Ουγγαρίας, Τουρκίας, Σερβίας και ΠΓΔΜ, με αντικείμενο την «ενεργειακή ασφάλεια στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη», γίνεται τη Μεγάλη Τρίτη στη Βουδαπέστη. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς.

Αξονας τέτοιων συναντήσεων, και της ελληνικής κυβέρνησης ειδικότερα, είναι η εξασφάλιση του απρόσκοπτου εφοδιασμού των μονοπωλίων με καύσιμο και μάλιστα με φτηνό καύσιμο, αλλά και η ενίσχυση των μονοπωλίων της Ενέργειας. Ταυτόχρονα, η αστική τάξη κάθε χώρας χωριστά επιχειρεί να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά καθιστάμενη κόμβος μεταφοράς ή και παραγωγός καυσίμου. Στο πλαίσιο αυτό, καταστρώνονται σχέδια για γεωτρήσεις, αγωγούς και δικτυώσεις, αναπτύσσονται και ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ των κρατών που συμμετέχουν σ' αυτά τα σχέδια, αλλά και εμπλοκές σε ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για την Ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς της.

Σημειωτέον, τη Μεγάλη Τρίτη, ο Ν. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Viktor Orban, ενώ στο περιθώριο της Πενταμερούς Διάσκεψης θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dacic, της ΠΓΔΜ, Nikola Poposki, καθώς και με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Volkan Bozkir.

Ακολούθως ο Κοτζιάς θα αναχωρήσει για τη Μόσχα, προκειμένου να συμμετάσχει στην επίσκεψη, Τετάρτη και Πέμπτη, του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ