Κυριακή 24 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ
Παρηγοριά το Κύπελλο

O Μπάγεβιτς κράτησε ενωμένο τον ΠΑΟΚ

Sportidea

O Μπάγεβιτς κράτησε ενωμένο τον ΠΑΟΚ
Το κύπελλο που κατάκτησε ο ΠΑΟΚ στις 12 Μάη άφησε υποθήκη μεγαλύτερων διακρίσεων στο λαοφιλή σύλλογο. Τα προβλήματα, όμως, που κληρονόμησε ο «Δικέφαλος» του Βορρά από τα ακανθώδη και άλυτα ως τώρα οικονομικά ζητήματα, ζητούν επιτακτική λύση, πριν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χάσει την υπομονή, που με πολύ κόπο διατήρησε για μήνες πέρυσι.

Στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, πιστεύουν στην «επόμενη μέρα» και αισιοδοξούν πως με τη «μαγιά» του Κυπέλλου, μπορούν να πάρουν σύντομα σε ηθικό και πίστη, όσα λείπουν σε χρήματα και οργάνωση.

Για το θριαμβευτή του τέλους της φετινής αγωνιστικής περιόδου ΠΑΟΚ, το Κύπελλο Ελλάδος που κατάκτησε φέτος μετά από 27 χρόνια και 16 μετά τον τελευταίο τίτλο του, ήταν η απτή επιβεβαίωση πως παρά τα πολλαπλά και δυσεπίλυτα προβλήματα του μπορεί να μένει όρθιος και δυνατός απέναντι στους πάντα υψηλούς στόχους του, ωθούμενος από μια ασταμάτητη δύναμη, τη δίψα οπαδών του για κάτι καλύτερο και θετικότερο.

Το διοικητικό αδιέξοδο

Εδώ και αρκετούς μήνες στον ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αναπόφευκτα δημιούργησε αντίστοιχο διοικητικό. Με δεδομένο λοιπόν πως μεγάλο μέρος της πλατιάς μάζας των φιλάθλων του, έχουν άποψη περί τις λεπτομέρειες της ομάδας, η οικονομική αυτή κρίση ήταν επόμενο πως θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στη διοίκηση Μπατατούδη. Η τελευταία, μπροστά στο κύμα των οικονομικών εκκρεμοτήτων άφησε τη θέση της στον υπηρεσιακό πρόεδρο Πέτρο Καλαφάτη την παραμονή του τελικού, ενώ τώρα συντελείται η μεταβίβαση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου σε ομάδα επιχειρηματιών από την Αργεντινή ουσιαστικά άγνωστης προέλευσης και φυσικά αμφισβητούμενου κύρους.

Τα αγωνιστικά αδιέξοδα

Η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν ένα μικρό θαύμα για το δικέφαλο

Sportidea

Η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν ένα μικρό θαύμα για το δικέφαλο
Μέσα στη βδομάδα που έρχεται από αύριο, ο Μπάγεβιτς θα πάει στη Χαλκιδική για ολιγοήμερες διακοπές, μέχρι τις αρχές Ιούλη, που θα γυρίσει στη Θεσσαλονίκη για την κατάστρωση των σχεδίων της νέας περιόδου. Ο διαχεόμενος.. πανικός ότι ο Μπάγεβιτς ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τον ΠΑΟΚ για λόγους αξεπέραστων προβλημάτων στην ομάδα, ασφαλώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν ήρθε από το πουθενά στην ομάδα. Τα προβλήματα τα έζησε χειρότερα πέρυσι και είναι αποφασισμένος να τα αντιπαλέψει. Δε θα κάνει την περσινή υπομονή- αυτό το ξεκαθάρισε- αλλά δεν πρόκειται να αφήσει την ομάδα να παρασυρθεί από το μέγεθος των όποιων προβλημάτων. Τις προηγούμενες μέρες ο Σερβοέλληνας τεχνικός είχε μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης με τον μεγαλομέτοχο κ. Μπατατούδη, ο οποίος για μια ακόμα φορά τον διαβεβαίωσε πως σύντομα θα λυθούν όλες οι εκκρεμότητες και τα επιμέρους οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα. Ωστόσο, είναι ψύχραιμος, όχι τόσο από τις προφορικές διαβεβαιώσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, όσο από το δικό του πνεύμα, αυτό που τον έχει καταστήσει ακόμα και σε δυσκολότερες περιστάσεις κυρίαρχο των καταστάσεων. Οι όροι που έθεσε ο ίδιος στον Γιώργο Μπατατούδη, για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου του είναι:

1) Να λυθεί άπαξ το οικονομικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε τη φετινή χρονιά, ώστε οι παίκτες και το προσωπικό να αμείβονται στη μέρα τους για να μπορεί και ο ίδιος να ελέγχει το τμήμα.

2) Να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις στο γήπεδο του Μακεδονικού, ώστε να μπορεί ο ίδιος και κατ' επέκταση η ομάδα να λειτουργεί σε καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας και

3) Να αποκτηθούν δυο - τρεις ικανοί ποδοσφαιριστές για να καλύψουν ενδεχόμενα κενά, εφ' όσον πάντα υπάρχει στόχος για κάτι καλύτερο στη νέα περίοδο.

Χωρίς μεταγραφές;

Τα οικονομικά, όμως, δεδομένα του ΠΑΟΚ δεν προδιαθέτουν για μετακινήσεις και ενισχύσεις μεταγραφικές σε σοβαρή μορφή. Προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει επακριβώς τι θα συμβεί με την παρουσία των ξένων αυτών επενδυτών που προαλείφονται σαν υποψήφιοι αγοραστές του 54% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, με ανταλλάγματα που θα λύσουν προσωρινά, ίσως, τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας.

Στον ΠΑΟΚ βλέπουν με καλό μάτι την απόκτηση του Δημήτρη Γελαδάρη ακόμα και χωρίς την προϋπόθεση της παραχώρησης του Στέλιου Βενετίδη στην Ιταλία. Ενας καλός ποδοσφαιριστής πάντα είναι ευπρόσδεκτος σε μια μεγάλη ομάδα. Αλλωστε, ένας έτοιμος και προσαρμοσμένος στην ομάδα ποδοσφαιριστής σαν τον Γελαδάρη, θα κάλυπτε το κενό που θα άφηνε μια ενδεχόμενη ξαφνική μεταγραφή του Βενετίδη, γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να τελειώσει στον ΠΑΟΚ την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Θρακιώτης αμυντικός, ακόμα και αν δε φύγει φέτος, αφού και μετά τη λήξη του συμβολαίου του θα είναι δύσκολο να τον κρατήσει ο «Δικέφαλος».

Ανοιχτές μετακινήσεις

Στον ΠΑΟΚ το τεχνικό επιτελείο θα συγκροτηθεί στις επόμενες μέρες, ακόμα και αν χρειαστεί γι' αυτό να γίνουν τηλεφωνικές επικοινωνίες, ώστε να αποφασιστεί ποιοι παίκτες δεν είναι απαραίτητοι στην ομάδα για την καινούρια χρονιά. Μερικοί από τους νέους ποδοσφαιριστές ίσως θα συνεχίσουν αλλού για να πάρουν παιχνίδια πάνω τους.

Μέσα στους άμεσους στόχους της διοίκησης είναι η προσέλκυση περισσοτέρων φιλάθλων, ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν, με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας και για το λόγο αυτό στη διοίκηση του ΠΑΟΚ οραματίζονται διάφορα προνόμια που είναι δυνατόν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Βέβαια, πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στην οποία θα είναι ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της σεζόν, από το όνομα του αντιπάλου στο ΟΥΕΦΑ, αλλά κυρίως από τα ονόματα που θα περιλαμβάνει το ρόστερ της ομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ