Παρασκευή 10 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΙΘΑΚΗ
«Οχι» στον αποκλεισμό των μαθητών του ΕΠΑΛ

Να λειτουργήσει ως εξεταστικό κέντρο το ΕΠΑΛ Ιθάκης απαιτεί η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Την ανάγκη να συνεχίσει να λειτουργεί σαν εξεταστικό κέντρο για τις πανελλαδικές εξετάσεις το 1ο ΕΠΑΛ Ιθάκης τονίζει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία δε συμπεριλαμβάνεται το συγκεκριμένο ΕΠΑΛ στα 143 Εξεταστικά Κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων, η ΕΛΜΕ τονίζει: «Οι ήδη αποκλεισμένοι συγκοινωνιακά σεισμόπληκτοι μαθητές της Ιθάκης αποκλείονται τώρα πρακτικά και από τις πανελλαδικές εξετάσεις. Επιστρέφουμε πανηγυρικά στο παρελθόν, όταν μόνο όσοι μαθητές μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο οικονομικό κόστος ταξίδευαν στην Κεφαλονιά, για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, ξοδεύοντας χρήματα και χρόνο σε βάρος της προσπάθειας που κατέβαλλαν».

Η ΕΛΜΕ θυμίζει πως το σχολικό έτος 2012 - 2013 που υπήρχε εξεταστικό κέντρο μόνο στην Κεφαλονιά 4 από τους 12 μαθητές συμμετείχαν στις εξετάσεις και οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν, ενώ το σχολικό έτος 2013 - 2014, που το ΕΠΑΛ Ιθάκης έγινε εξεταστικό κέντρο, υπήρξε καθολική συμμετοχή στις εξετάσεις. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών υπογραμμίζουν πως σε μια εποχή οικονομικής κρίσης καλούνται οι οικογένειες των μαθητών να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής, αφού η υφιστάμενη νομοθεσία καλύπτει τις συγκεκριμένες δαπάνες μόνο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ. Επιπλέον, η αναγκαστική μετακίνηση και η απομάκρυνση από το οικείο οικογενειακό περιβάλλον αφαιρεί πολύτιμο χρόνο από την τελική προετοιμασία και διαταράσσει τη συναισθηματική ηρεμία. «Οι συνθήκες αυτές διαμορφώνουν αναμφισβήτητα όρους μη ισότιμου συναγωνισμού», τονίζει, μεταξύ άλλων, το ΔΣ της ΕΛΜΕ, απαιτώντας να λειτουργεί μόνιμα το ΕΠΑΛ Ιθάκης ως εξεταστικό κέντρο για όλες τις ομάδες, δεδομένου ότι πληροί και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις (VBI, αίθουσες εξέτασης, fax, φωτοτυπικό), «να διασφαλιστεί ότι δε θα ζήσουμε το αίσχος του αποκλεισμού των μαθητών του ΕΠΑΛ Ιθάκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ