Τετάρτη 15 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η διαμαρτυρία για τον «κοινωνικό διάλογο»

Στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας, την ώρα που θα συναντιέται η κυβέρνηση με τους «κοινωνικούς εταίρους»

Από παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στον «κοινωνικό διάλογο»
Από παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στον «κοινωνικό διάλογο»
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, σήμερα Τετάρτη, στις 11 π.μ., διοργανώνουν Ομοσπονδίες και συνδικάτα της Αττικής. Εκείνη την ώρα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των «κοινωνικών εταίρων», ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Εργασίας, Π. Σκουρλέτη. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που καλούν στην κινητοποίηση, καταγγέλλουν τον «κοινωνικό διάλογο» με θέμα τον κατώτερο μισθό και τις εργασιακές σχέσεις. Απαιτούν να επανέλθει τώρα με νόμο ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ, ως ελάχιστη βάση στις διαπραγματεύσεις για παραπέρα αυξήσεις.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η Ομοσπονδία Οικοδόμων, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου - Χάρτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Φαρμάκου και το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Ο Βύρωνας» και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας, η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed», ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και τα σωματεία της δύναμής της.

Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών Επιχειρήσεων Αττικής σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και στις εισπρακτικές εταιρείες γνωρίζουν καλά από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα που είχαν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους οι "κοινωνικοί διάλογοι" τα προηγούμενα χρόνια: είτε έδιναν ψίχουλα στους εργαζόμενους, τη στιγμή που εξασφάλιζαν αμύθητα κέρδη για τους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους, είτε άνοιγαν το δρόμο για σφαγιασμό δικαιωμάτων και μισθών!

Ετσι και τώρα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ώρα που αρνείται την προεκλογική της δέσμευση για επαναφορά με νόμο του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και οι "εταίροι" της απαιτούν νέες μειώσεις σε συντάξεις και νέες ανατροπές στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, προσπαθεί να εξασφαλίσει την "κοινωνική ειρήνη", ώστε να μπορούν να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν τα κέρδη των βιομηχάνων και των τραπεζιτών».

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας αναφέρει: «Η συγκυβέρνηση πουλάει στους εργαζόμενους "νομοθετικές παρεμβάσεις", χωρίς σε καμία περίπτωση να αποκαθιστά τις τεράστιες απώλειες που έχουμε υποστεί όλοι οι εργαζόμενοι στους μισθούς μας τα χρόνια της κρίσης, παράλληλα αφήνει στο απυρόβλητο όλο το αντεργατικό πλαίσιο και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που επιβλήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η κυβέρνηση αποδέχεται όλες τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, που στον κλάδο μας κάνουν θραύση, και για το ζήτημα της επαναφοράς του κατώτατου μισθού (Εθνική Συλλογική Σύμβαση) παραπέμπει στο β' εξάμηνο του 2016 και αυτό σύμφωνα με τις αντοχές της οικονομίας. Μπροστά σε αυτές τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, δεν πρέπει να δείξουμε καμία εμπιστοσύνη, καμία ανοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ