Τετάρτη 15 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Ερώτηση του ΚΚΕ για κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για την τραγική κατάσταση στις κλινικές του νοσοκομείου Βόλου κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Γ. Λαμπρούλης, Ελένη Γερασιμίδου και Γ. Γκιόκας.

Επισημαίνοντας ότι η υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και οι περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες, βρίσκουν πολλές από τις κλινικές, τα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Μαγνησίας σε οριακή λειτουργία, παρά την εντατικοποίηση της εργασίας και τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, οι βουλευτές αναφέρονται στην εικόνα που παρουσιάζουν οι κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου, σημειώνοντας:

  • Στην Παιδιατρική: Από τους 15 παιδιάτρους που υπηρετούσαν βρίσκονται μόνο ένας μόνιμος και δύο επικουρικοί, εκ των οποίων η σύμβαση του ενός λήγει τον Ιούνη.
  • Στην Αιμοδοσία: Δεν υπάρχει κανείς από τους 4 μονίμους που υπηρετούσαν. Μόνο ο αιματολόγος του Νοσοκομείου μοιράζεται το χρόνο εργασίας του μεταξύ των δύο υπηρεσιών ως Διευθυντής.
  • Στην Οφθαλμολογική: Υπηρετεί ένας μόνιμος και ένας επικουρικός από (4 που υπηρετούσαν).
  • Στη Γαστρεντερολογική: Υπηρετεί μόνο ένας επικουρικός και κανείς από τους τρεις μόνιμους.
  • Στην ΩΡΛ: Υπηρετεί ένας μόνιμος και ένας αποσπασμένος από το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας, του οποίου η αντίστοιχη κλινική έκλεισε.
  • Στη Γυναικολογική: Από τους επτά που υπηρετούσαν, υπηρετούν μόνο τρεις μόνιμοι και δύο επικουρικοί.
  • Στην Ορθοπεδική: Από τους έξι που υπηρετούσαν, υπηρετούν μόνο τέσσερις, οι οποίοι βρίσκονται ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότησή τους.
  • Στην Ψυχιατρική: Υπηρετεί μόνο ένας, συν ένας ο οποίος ήταν σε αργία, από τους πέντε που υπηρετούσαν.

Οσον αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό, όσοι έμειναν (545 από τους 900 μόνιμους νοσηλευτές) εργάζονται με εξαντλητικούς ρυθμούς και καταβάλλουν εντατική προσπάθεια, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της υπηρεσίας. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα πλυντήρια, τραπεζοκόμοι και υπηρεσίες.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό ποια άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να γίνουν ο απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό) για την πλήρωση των κλινικών στο Νοσοκομείο Βόλου, πριν οδηγηθούν σε πλήρη κατάρρευση και κλείσουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των εργαζομένων της Μαγνησίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού! (2021-11-30 00:00:00.0)
Επικίνδυνη και αδύνατη η λειτουργία της Πνευμονολογικής κλινικής (2021-06-29 00:00:00.0)
Αθωράκιστες οι δομές Υγείας ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας (2021-04-03 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για την Υγεία (2019-02-01 00:00:00.0)
Θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής οι υγειονομικοί, οι μικροί ασθενείς και οι γονείς τους (2016-07-06 00:00:00.0)
Χωρίς φαρμακείο το νοσοκομείο Δράμας (2015-10-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ