Παρασκευή 17 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να παρθούν μέτρα για τη στέγαση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Από πρόσφατη κινητοποίηση Επιτροπών Αγώνα Τρίπολης, Ναυπλίου του ΜΑΣ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Από πρόσφατη κινητοποίηση Επιτροπών Αγώνα Τρίπολης, Ναυπλίου του ΜΑΣ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
To δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αφορά η Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας Αρ. Μπαλτά.

«Εντονη αγανάκτηση επικρατεί στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τα οξυμένα προβλήματα διαβίωσης και σπουδών που βιώνουν. Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου φοιτούν 6.000 φοιτητές και κανένας από αυτούς δεν στεγάζεται δωρεάν. Μέσα από γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων σε όλες τις σχολές και τις πόλεις της Πελοποννήσου καθορίζουν πλαίσιο διεκδικήσεων, παίρνουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις. Αφού δεν υπάρχει ούτε μια δημόσια Λέσχη ούτε μια Εστία σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι φοιτητές να πληρώνουν ακριβά τις σπουδές τους μιας και δεν έχουν χρήματα για να νοικιάσουν σπίτι. Αρκετοί από τους φοιτητές είτε παρατάνε τις σπουδές τους, είτε έρχονται μόνο στις εξεταστικές, είτε μετακινούνται κάθε βδομάδα από την πόλη τους. Ειδικά τώρα, με την άσχημη οικονομική κατάσταση όπου έχουν φτάσει οι λαϊκές οικογένειες, πολλαπλασιάζονται οι φοιτητές που έχουν ανάγκη τη δωρεάν στέγη. Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα», επισημαίνεται στην Ερώτηση του ΚΚΕ, που υπογράφουν οι βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Σταύρος Τάσσος.

Και ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε:

  • Κανένας φοιτητής κάτω από το βάρος των ενοικίων να μην αναγκαστεί να παρατήσει τη σχολή του.
  • Να δοθούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημιουργία εστιών σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Σπάρτη, Κόρινθο και Ναύπλιο. Να αξιοποιηθούν τώρα ακίνητα των Ιδρυμάτων για τη δημιουργία Εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ιδιώτες και ενοίκια!

Μέχρι να φτιαχτούν Εστίες:

  • Να δοθεί άμεσα επίδομα ενοικίου με έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να επινοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία όλων των πόλεων της Πελοποννήσου (Καλαμάτα, Τρίπολη, Σπάρτη, Κόρινθο και Ναύπλιο) και να μοιραστούν άμεσα στους φοιτητές που τα έχουν ανάγκη, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους!
  • Να παραχωρηθεί κάρτα δωρεάν μετακίνησης για τον προαστιακό και τα ΚΤΕΛ για τους φοιτητές που δε μένουν στις πόλεις που σπουδάζουν!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ