Σάββατο 18 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ
Εληξε με επέμβαση της Αστυνομίας

Με επέμβαση της Αστυνομίας, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει από το βράδυ της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, έληξε χτες το πρωί η κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αστυνομικοί - ένστολοι και της Ασφάλειας - με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής αλλά και... κλειδαράδων μπήκαν λίγο πριν τις 7 το πρωί στο κτίριο από την πλαϊνή είσοδο και συνέλαβαν 14 άτομα, του αυτοαποκαλούμενου «αντιεξουσιαστικού χώρου», που βρίσκονταν μέσα σε αυτό για περίπου 19 μέρες.

Ανάμεσα σε αυτούς, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν και επτά γυναίκες, εκ των οποίων μία Κύπρια. Παράλληλα, λίγες ώρες νωρίτερα, συνελήφθησαν προσπαθώντας να φύγουν από το κτίριο άλλες τέσσερις γυναίκες. Πληροφορίες ανέφεραν πως από τους χώρους της Πρυτανείας συνελήφθησαν και κρατούνται ένας από τους καταδικασμένους για την απαγωγή επιχειρηματία και συνεργάτης του Β. Παλαιοκώστα στην υπόθεση καθώς και ο αδελφός ενός από τους κατηγορούμενους για την κλοπή ασπίδων από άνδρες των ΜΑΤ το 2005.

Συνολικά, τις τελευταίες μέρες, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν σχετικά με την κατάληψη 49 άτομα (41 Ελληνες και οκτώ αλλοδαποί) ενώ προσήχθησαν 14 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ