Τρίτη 21 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα αναπληρωτών - ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

Συλλογή υπογραφών πανελλαδικά, οι οποίες θα κατατεθούν στο υπουργείο Παιδείας στις 9 Μάη

Με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί προχωρούν στη συλλογή υπογραφών, τις οποίες θα επιδώσουν το Σάββατο 9 Μάη, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Παιδείας.

Οπως αναφέρουν στο υπόμνημά τους, «η κατάσταση που ζούμε παραμένει από κάθε άποψη εκρηκτική. Δεν πάει άλλο. Δεν μας αναγνωρίζουν στοιχειώδη δικαιώματα, ούτε καν την έγκαιρη πληρωμή του μισθού μας, το δικαίωμά μας να αρρωστήσουμε. Χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες. Η κατάσταση αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Απαιτείται αγώνας, ενότητα, μαζική συμμετοχή όλων μας στα σωματεία. Απορρίπτουμε τη λογική που μας θέλει διασπασμένους. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα να χωριζόμαστε σε 24μηνίτες, 30μηνίτες, 5μηνίτες, επιτυχόντες ΑΣΕΠ και μη, κατόχους μεταπτυχιακών και μη. Αυτός ο διαχωρισμός αφήνει στο απυρόβλητο την κυβέρνηση, αποδυναμώνει τον αγώνα μας, στρέφει τον ένα εργαζόμενο απέναντι στον άλλο».

Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, διεκδικούν:

1. Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, απόδοση όλων των δεδουλευμένων, μισθολογική αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου, αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων και αναδρομική καταβολή τους.

2. Καταβολή επιδότησης ενοικίου και επιδόματος θέρμανσης, εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

3. Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, και φυσικά αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής τους άδειας, καθώς και εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

4. Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από την 1η Ιούλη 2010 και μέχρι τον Ιούλη του 2012, αναδρομική χορήγηση του επιδόματος Θέσης Ευθύνης σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει σε τέτοιες θέσεις, και πριν από την 1-9-2013.

5. Να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης σε κάθε παιδί, όπως ίσχυε και παλιότερα.

6. Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστούν τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ