Τρίτη 21 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΔΗΜΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ: Την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων που απασχολούνται ως οικογενειακοί βοηθοί στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» απαίτησαν με παρέμβαση στον δήμαρχο Νέας Ιωνίας (ΣΥΡΙΖΑ), το Σωματείο Συνταξιούχων, ο Σύλλογος Γυναικών, η «Λαϊκή Συσπείρωση», η ΔΑΣ, το Βόρειο Παράρτημα του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής κ.ά. Οι απολυμένοι δούλευαν στο πρόγραμμα από το 2011 μέχρι και πριν από λίγες μέρες, όταν το δικαστήριο αποφάσισε αρνητικά για την παραμονή τους στην εργασία. Οι φορείς ζήτησαν να συνεχιστεί η πληρωμή τους κανονικά με απόφαση της δημοτικής αρχής και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Ο δήμαρχος αντιπρότεινε να προσφύγουν ξανά στα δικαστήρια.

ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε χτες το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, απαιτώντας μεταξύ άλλων, άμεση και δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ανάκληση της απόφασης κυβέρνησης - ΕΤΑΑ για είσπραξη ασφαλιστικών οφειλών μέσω της εφορίας, πλήρη κάλυψη από το κράτος των απωλειών της κρίσης και του ΡSΙ, δημόσια - δωρεάν - καθολική - υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, επίδομα ανεργίας για όλους.

ΑΠΟΛΥΣΗ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΥ: Την απόλυση ενός εργαζόμενου με τον ιό του ΕΪΤΖ απ' την εταιρεία που εργαζόταν, καταγγέλλει ο Σύλλογος Οροθετικών «Θετική Φωνή». Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εργαζόμενος απολύθηκε, μετά από δέκα χρόνια εργασίας, όταν προσκόμισε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας, όπου αναγραφόταν ως αιτιολογία η νόσος HIV. Ο απολυμένος κατέθεσε αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ