Τρίτη 21 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 86-85
Τον... ζωντάνεψε ο Παππάς

Αφήνοντας πίσω τον κακό εαυτό των παιχνιδιών στη Μόσχα και μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, ο Παναθηναϊκός έδειξε χτες στο ΟΑΚΑ το καλό του πρόσωπο επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 86-85 στο τρίτο παιχνίδι για τα προημιτελικά. Ετσι μείωσε σε 2-1 το σκορ στις νίκες διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση ενόψει του επόμενου παιχνιδιού και πάλι στο ΟΑΚΑ (Τετάρτη). Εάν ισοφαρίσουν οι «πράσινοι» η σειρά θα ξαναγυρίσει στη Μόσχα. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Νίκος Παππάς, που πέρα απ' τους 25 π. που πέτυχε και τα καθοριστικά καλάθια ευστόχησε σε μία (απ' τις δυο βολές) στα 5'' πριν από το τέλος μετά από αχρείαστο φάουλ του Γούιμς γράφοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Με επιθετικό πλουραλισμό, λύσεις απ' την περιφέρεια και δείχνοντας στοιχεία που του έλειπαν στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, όπως αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία (ιδιαίτερα στο τελευταίο 5λεπτο), ο Παναθηναϊκός έφθασε στη μεγάλη επιτυχία. Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο μέρος (14-20 στο 10', 34-34 στο 20') η ελληνική ομάδα με μπροστάρη τον Νίκο Παππά αλλά και την καθοριστική βοήθεια των Διαμαντίδη - Φώτση κυριάρχησε στο διάστημα 22' - 35' παίρνοντας και διαφορά (45-37, 71-61), ωστόσο με τον Γούιμς στο τελευταίο πεντάλεπτο η ΤΣΣΚΑ προσπάθησε να αλλάξει τα δρώμενα κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι (84-83, 85-85).

Η Φενέρ προκρίθηκε στο φάιναλ φορ επικρατώντας της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ με 75-74 στην παράταση και κάνοντας το 3-0 στις νίκες.

Για το προβάδισμα ο Ολυμπιακός

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το «διπλό» στη Βαρκελώνη που τον κάνει να έχει την τύχη στα χέρια του στο θέμα της πρόκρισης στο φάιναλ φορ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (ΣΕΦ 20.00 Novasports) στο τρίτο παιχνίδι της σειράς. Με τους δύο αντιπάλους να είναι στο 1-1 στις νίκες οι «ερυθρόλευκοι» μετά το σπουδαίο διπλό στη Βαρκελώνη έχουν πλέον το προβάδισμα στα προγνωστικά αφού εάν κάνουν το 2 στα 2 στην έδρα τους (σήμερα και την Πέμπτη) είναι αυτοί που σφραγίζουν την πρόκριση. Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε πως τα δυο προηγούμενα παιχνίδια έχουν ξεχαστεί και η όλη προσήλωση στρέφεται στο σημερινό ματς, το οποίο χαρακτήρισε «τελικό», επισημαίνοντας ότι η έμφαση στην άμυνα είναι το βασικό πλάνο της ομάδας του για σήμερα.

  • Στον άλλο αγώνα της μέρας η Εφές θα υποδεχθεί στην Κωνσταντινούπολη τη Ρεάλ Μαδρίτης (21.15) που προηγείται 2-0 στις νίκες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ