Σάββατο 25 Απρίλη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την υφαρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων

Ερώτηση του Κώστα Παπαδάκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ερώτηση προς την Κομισιόν για την ΠΝΠ της κυβέρνησης κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης. Στην Ερώτηση αναφέρεται:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τη συμφωνία της στο Γιούρογκρουπ της 20ής Φλεβάρη 2015 να πληρώσει ο λαός το χρέος, που δεν χρωστάει ο ίδιος στους δανειστές, "στο ακέραιο και εγκαίρως", με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) υφάρπαξε τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των δημόσιων φορέων και Οργανισμών Τοπικής Διοίκησης, ενώ πιέζει για την "εθελοντική" δέσμευση των ελάχιστων αποθεματικών των ήδη κατεστραμμένων ασφαλιστικών ταμείων. Την ίδια ώρα βρίσκει 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλισμούς, προωθεί απαλλαγή μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων από πρόστιμα στην εφορία.

Αυτή η απόφαση επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση του λαού που υποφέρει. Μπαίνουν σε άμεσο κίνδυνο η λειτουργία βρεφικών - παιδικών σταθμών, κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δομών, της καθαριότητας, η πληρωμή εργαζομένων και κοινωνικών επιδομάτων. Τα νοσοκομεία θα βρεθούν σε ακόμα μεγαλύτερη αδυναμία περίθαλψης ασθενών, πανεπιστήμια και σχολεία θα υποβαθμίσουν περαιτέρω τη λειτουργία τους. Κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο οι συντάξεις, το επίδομα ανεργίας χιλιάδων ανέργων.

Οι απαντήσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης και των "τριών θεσμών" δείχνουν ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει μόνιμη πρακτική συμπίεσης των κρατικών κοινωνικών δαπανών. Αποδεικνύεται ότι η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη είναι "γέφυρα" για νέο μνημόνιο και θυσίες του λαού. Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πώς τοποθετείται στο γεγονός ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης ελήφθη σε συνεργασία και μετά από αίτημα της τρόικας; Πώς τοποθετείται στο θέμα της μονιμοποίησης της ΠΝΠ και της σχέσης της με τη συμφωνία - νέο μνημόνιο που συζητιέται για το επόμενο διάστημα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ