Τρίτη 5 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές και αρχή χερσαίας επέμβασης

ΣΑΝΑΑ.--

Σε άνευ προηγουμένου από αέρος σφυροκόπημα σχεδόν όλων των αεροδρομίων της Υεμένης προχώρησαν χτες τα βομβαρδιστικά του 10μελούς στρατιωτικού ιμπεριαλιστικού συνασπισμού με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, επιμένοντας ιδιαίτερα στην νότια πόλη Αντεν, όπου την Κυριακή αναφέρθηκε η έναρξη χερσαίας επέμβασης από δεκάδες στρατιώτες των δυνάμεων επέμβασης.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του σαουδαραβικού συνασπισμού, στρατηγός Αχμεντ Ασίρι, διέψευσε την έναρξη της χερσαίας επέμβασης. Δεν μπόρεσε, αντίθετα, να διαψεύσει τη χρήση βομβών διασποράς, που προκαλούν πολλαπλά πλήγματα ιδιαίτερα στον άμαχο πληθυσμό, καθώς οι ΗΠΑ είχαν αναγκαστεί νωρίτερα να επιβεβαιώσουν πως τις είχαν πουλήσει στους Σαουδάραβες υπό τον όρο πως τάχα θα χρησιμοποιούνταν «αυστηρώς σε στρατιωτικούς στόχους»...

Ως γνωστόν, οι βόμβες διασποράς, που περιέχουν υποπυρομαχικά τα οποία εκρήγνυνται μετά τη ρίψη τους, είναι απαγορευμένες βάσει της Σύμβασης για τα Πυρομαχικά Διασποράς (ΣΠΔ), η οποία υιοθετήθηκε το 2008 από 116 χώρες, στις οποίες εντούτοις δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Σαουδική Αραβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ