Παρασκευή 21 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Επιλογές
Ηχοι και φωνές

Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας
Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας
Με συναυλία του Θανάση Γκαϊφύλλια και του μουσικού σχήματος «Αλάβαστρο», σήμερα, στις 10.30 μ.μ., στο Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» του Δήμου Ρέντη, ξεκινά ο κύκλος χειμερινών συναυλιών της «Φωνής της Ελλάδας», που διοργανώνονται από την ΕΡΑ-5. Τίτλος των συναυλιών: «Οι μουσικές παρέες της Περιφέρειας ανοίγουν δρόμο...».

  • Στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α - Αγ. Σώστης), αύριο (8.30 μ.μ.), το Μουσικό Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής και κομπιούτερ του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Θανάση Ζέρβα, θα παρουσιάσει έργα Αδάμη, Κωνσταντινίδη, Ζέρβα, Κέιτζ κ.ά. Στον ίδιο χώρο, την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, η Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα Εξαρχείων Νεαπόλεως «Διονύσιος Λαυράγκας», υπό τη διεύθυνση του του Θέμη Σερμιέ, θα παρουσιάσει αξέχαστες μελωδίες των Οικονομίδη, Σουγιούλ, Σακελλάριου, Χατζηαποστόλου κ.ά. Τη Δευτέρα (8.30 μ.μ.), στο Δημοτικό Θέατρο, θα δώσει συναυλία η «Μπιγκ Μπαντ» του Δήμου Αθηναίων. Είσοδος ελεύθερη.
  • Οι ερμηνεύτριες, η Μαίρη Εσπερ και η Σοφία Νοητή εμφανίζονται και πάλι μαζί, για δυο βραδιές, σήμερα και αύριο (11 μ.μ.), στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια). Συνοδευόμενες από τους Γιάννη Φιλιπουπολίτη (πιάνο), Μιχάλη Σωτηράκη (κιθάρα, μπουζούκι, ούτι) και Αρετή Μίνγκου (κρουστά), παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από το ελληνικό, ευρωπαϊκό και αμερικανικό ρεπερτόριο.
  • Ο σαξοφωνίστας Τάκης Πατερέλης
    Ο σαξοφωνίστας Τάκης Πατερέλης
    Στη μουσική σκηνή «Αθηνά - Ωδείο Γιώργου Φακανά» (Λεωφ. Ποσειδώνος 3) συνεχίζει τις εμφανίσεις του, σήμερα και αύριο, ο Σταμάτης Κραουνάκης με τους μουσικούς του συνεργάτες. Θα παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση το έργο του «Alumina».
  • Συναυλία με σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής τζαζ σκηνής πραγματοποιείται σήμερα (8.30 μ.μ.), στην αίθουσα συναυλιών «Φ. Νάκας» (Ιπποκράτους 41). Μια βραδιά τζαζ σαξόφωνου με τους Δημήτρη Βασιλάκη, Τάκη Πατερέλη, Δημήτρη Τσάκα, στην οποία θα συμπράξουν οι Παντελής Μπενετάτος (πιάνο), Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο) και Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς). Στον ίδιο χώρο, αύριο, θα δώσει ρεσιτάλ τραγουδιού η Λίλιαν Τσατσαρώνη (άλτο), με τον Γιάννη Αερινιώτη στο πιάνο, ενώ τη Δευτέρα (8.30 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί βραδιά, αφιερωμένη σε συνθέτες, που με το έργο τους σφράγισαν τον 20ό αιώνα. Η Νίνα Καλούτσα (σοπράνο), ο Θεόδωρος Κερκέζος (σαξόφωνο) και ο Διονύσης Μαλλούχος (πιάνο) θα παρουσιάσουν έργα Πουλένκ, Μπρίτεν, Προκόφιεφ, Καλινκόβιτς, Βίλα - Λόμπος κ.ά.
  • Δύο σημαντικά συγκροτήματα του πανκ - ροκ ήχου στην Ελλάδα, εμφανίζονται το Σαββατοκύριακο, στο «Αν κλαμπ» (Σολωμού 13-15). Αύριο στη σκηνή ανεβαίνουν οι «Panx Romana» και την Κυριακή οι Θεσσαλονικείς «Γκούλαγκ».
  • Στο «Καφεθέατρο» της οδού Κοδριγκτώνος εμφανίζεται η Ηρώ από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα.
  • Η βρετανική μπάντα «Nine Below Zero», θα βρίσκεται μέχρι αύριο στο «Χάουζ οφ αρτ» (Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή), παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα, που ως βάση του έχει το ριθμ εντ μπλουζ.
  • Στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης), σήμερα θα εμφανιστούν οι «7ΒΟ4 (Επτά Μποφόρ)», με χορευτικά κομμάτια τους. Στην ίδια σκηνή, αύριο, ανεβαίνουν οι «LAVA», συγκρότημα που δημιουργήθηκε στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, πριν τέσσερα χρόνια, και μεταφέρει στην περίοδο της κλασικής χαρντ ροκ σκηνής.
  • Μουσική βραδιά με την Αμερικανίδα Κάρεν Σόλομον διοργανώνει το «Θέατρο της Ημέρας», αύριο (10.30 μ.μ.), στο φουαγιέ του θεάτρου (Γεννηματά 20). Θα παίξει στο πιάνο και θα τραγουδήσει μουσική και τραγούδια από το θέατρο και κινηματογράφο.
  • Το «Μακάρι» (Ζωοδόχου Πηγής 125 και Κομνηνών, Εξάρχεια) φιλοξενεί σήμερα το συγκρότημα «Αρόδου» και αύριο τους «Αλντεμπαράν», σε ελληνικές «διαδρομές».
  • Στη μουσική σκηνή «Genesis» (7ης Μαρτίου 1944 47) εμφανίζεται σήμερα το ροκ συγκρότημα «Χαμαιλέοντες». Αύριο, τη σκυτάλη παίρνει το συγκρότημα «Purple Overdose».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2004-05-02 00:00:00.0)
Να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα (2002-09-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2001-09-09 00:00:00.0)
Δροσερές βραδιές (2001-07-06 00:00:00.0)
Μουσικές συναντήσεις (2000-11-10 00:00:00.0)
Μουσικές προσκλήσεις (2000-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ