Σάββατο 9 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Ξανά στο προσκήνιο «καταγγελίες» για χημικά όπλα

HΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία φαίνεται πως επιχειρούν να επαναφέρουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ οι ΗΠΑ, επιδιώκοντας να ρίξουν την ευθύνη της φερόμενης χρήσης τους στο συριακό στρατό, χρησιμοποιώντας ως μέσο «καταγγελίες» αντικαθεστωτικών.

Η πρέσβειρα της Λιθουανίας στον ΟΗΕ που προεδρεύει αυτό το διάστημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του οργανισμού, Ραϊμόντα Μουρμοκάιτε, μιλώντας χτες σε δημοσιογράφους μετά την προχτεσινοβραδινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του ΣΑ για τη Συρία υποστήριξε ότι «η πλειοψηφία» των μελών υποστηρίζει τις προσπάθειες των ΗΠΑ «να δημιουργήσουν έναν τρόπο για ανάθεση ευθυνών», σχετικά με «τρεις επιθέσεις αερίου χλωρίνης στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας» (σ.σ. που ελέγχεται από τους... τζιχαντιστές) τον περασμένο Απρίλη και ότι θα κινηθούν «γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση τις επόμενες λίγες μέρες».

Η υπόθεση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ρώσου πρέσβη στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν που σημείωσε ως πιθανότερη εκδοχή την πρόκληση προβοκάτσιας από τους τζιχαντιστές, ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις επιθέσεις και τα εγκλήματά τους σε βάρος του συριακού λαού όσο η «διεθνής κοινότητα» θα ασχολείται, κατηγορώντας το συριακό στρατό σαν «υπεύθυνο» για την υπόθεση...

Το ίδιο 24ωρο, ο Διευθυντής Μουσείων και Αρχαιοτήτων του συριακού υπουργείου Πολιτισμού, Αχμαντ Ντέεμπ κατήγγειλε ότι οι συριακές αρχές κατάφεραν να κατασχέσουν και να αποκαταστήσουν 6.000 κομμάτια αρχαιοτήτων που έκλεψαν και διακινούσαν τρομοκρατικές οργανώσεις τζιχαντιστών σε περιοχές που ελέγχουν οι τελευταίοι όπως το Ντέιρ Εζόρ, η Ντάαρα και η επαρχία Χομς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ