Κυριακή 10 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Φινάλε αγωνίας στην ουρά

Ο Πανθρακικός με νίκη σήμερα επί της Ξάνθης στο ντέρμπι της Θράκης εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία

MotionTeam

Ο Πανθρακικός με νίκη σήμερα επί της Ξάνθης στο ντέρμπι της Θράκης εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία
Με τα περισσότερα ζητήματα στα ψηλά (τίτλος, τετράδα των πλέι οφ) να έχουν κριθεί, στο σημερινό φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η αγωνία επικεντρώνεται στην ουρά, όπου θα κριθεί η συμπλήρωση του καρέ των ομάδων που θα υποβιβαστούν στην παρακάτω κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι η φετινή σεζόν κατέχει την καινοτομία να είναι η μοναδική όπου δυο ομάδες δεν κατάφεραν να τελειώσουν το πρωτάθλημα εξαιτίας των πολλών εξωαγωνιστικών (και κυρίως οικονομικών) προβλημάτων που αντιμετώπισαν. Αυτές ήταν η Νίκη Βόλου αρχικά και ο ΟΦΗ στη συνέχεια που με βάση αυτή την εξέλιξη ουσιαστικά... καπάρωσαν τις δύο θέσεις για τον υποβιβασμό αφού αποβλήθηκαν. Την κατηγορία αλλά σε αγωνιστικό επίπεδο έχει αποχαιρετήσει εδώ και δυο αγωνιστικές και ο Εργοτέλης, που έγινε η τρίτη ομάδα και πλέον απ' τα αποτελέσματα της σημερινής αγωνιστικής θα κριθεί το ποιος θα είναι ο τέταρτος της παρέας.

Πλειάδα σεναρίων

Ωστόσο, εάν για τους άλλους τρεις τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει (εξωαγωνιστικά και αγωνιστικά) νωρίς, για την τέταρτη ομάδα οι ισορροπίες παραμένουν ρευστές μέχρι την τελευταία στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ουσιαστικά στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού εμπλέκονται ουσιαστικά ή μαθηματικά 5 ομάδες, ενώ υπάρχουν 16 σενάρια ισοβαθμιών μεταξύ τους. Στα περισσότερα εξ αυτών στη δυσκολότερη θέση είναι ο Λεβαδειακός, ενώ ο αμέσως επόμενος που κινδυνεύει περισσότερο είναι ο Πανθρακικός. Αντίθετα, Πανιώνιος και, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, Καλλονή, Πλατανιάς είναι μια ανάσα απ' την παραμονή. Σε πρακτικό επίπεδο των 16 σεναρίων ο Λεβαδειακός υποβιβάζεται στα μισά (8), σε 4 περιπτώσεις πέφτει ο Πανιώνιος, σε 3 η Καλλονή και σε μία ο Πλατανιάς. Αντίθετα, η Βέροια ουσιαστικά απ' την προηγούμενη αγωνιστική έχει εξασφαλίσει την παραμονή ακόμα και χωρίς να πάρει βαθμό σήμερα αφού υπερτερεί στις ισοβαθμίες.

Η ...μπάλα στα δικαστήρια

Πανιώνιος και Λεβαδειακός είναι δύο απ' τις ομάδες που καίγονται για τη νίκη στη σημερινή τελευταία αγωνιστική

Icon

Πανιώνιος και Λεβαδειακός είναι δύο απ' τις ομάδες που καίγονται για τη νίκη στη σημερινή τελευταία αγωνιστική
Αυτά για το αγωνιστικό μέρος, ωστόσο ενδέχεται το συγκεκριμένο θέμα να μην κριθεί εκεί. Και αυτό γιατί για μια ακόμη φορά στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου υπάρχει το ενδεχόμενο αρκετά ζητήματα, όπως και αυτό του υποβιβασμού, να κριθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Βέροιας αφού με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας εντός της βδομάδας η προσπάθεια εντός του γηπέδου ίσως να μην αποδειχθεί ικανή για να την κρατήσει στην κατηγορία. Και αυτό γιατί ελλοχεύει η περίπτωση του υποβιβασμού εξαιτίας εμπλοκής παραγόντων της στην εισαγγελική έρευνα για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο. Σε μια άλλη περίπτωση ο ήδη υποβιβασμένος Εργοτέλης παίζει το τελευταίο του χαρτί αφού έχοντας έννομο συμφέρον κατέθεσε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τα στοιχεία που κάνουν λόγο για παρένθετο πρόσωπο στη διοίκηση της Κέρκυρας και ζητά τον υποβιβασμό των «Φαιάκων». Οι τελευταίοι απ' την προηγούμενη αγωνιστική έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει την παραμονή. Πέρα απ' αυτά σημαντικό ρόλο στο ποιος θα δώσει το «παρών» στο νέο πρωτάθλημα ενδέχεται να παίξουν και άλλα ζητήματα όπως, για παράδειγμα, το θέμα της αδειοδότησης, η εναρμόνιση στα όσα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για το ποδόσφαιρο, όπως η υποχρεωτική εγκατάσταση κυκλώματος καμερών και η εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σε τρία μέτωπα το ενδιαφέρον

Η μη αδειδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε την πόρτα εισόδου στον Ατρόμητο για συμμετοχή στα πλέι οφ

Eurokinissi

Η μη αδειδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε την πόρτα εισόδου στον Ατρόμητο για συμμετοχή στα πλέι οφ
Στο σημερινό πρόγραμμα το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως σε τρεις αγώνες που θα διεξαχθούν σε Ηράκλειο, Κομοτηνή και Νέα Σμύρνη.

Στην Κρήτη ο βαθμολογικά αδιάφορος Εργοτέλης θα φιλοξενήσει τον Λεβαδειακό, που δεν έχει περιθώρια απωλειών. Πρακτικά, οι Βοιωτοί θέλουν νίκη και μόνο νίκη αλλά και βολικό συνδυασμό αποτελεσμάτων στα παιχνίδια που τους ενδιαφέρουν άμεσα προκειμένου να παραμείνουν στην κατηγορία. Την ίδια ώρα στο ντέρμπι της Θράκης ο Πανθρακικός δείχνει θεωρητικά να έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά και με το μυαλό στον ερχόμενο τελικό Κυπέλλου Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι με νίκη σφραγίζουν την παραμονή καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία του Λεβαδειακού. Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος έχει μεν το ρόλο του γηπεδούχου αλλά και δύσκολη αποστολή φιλοξενώντας τον ΠΑΟΚ, που θέλει να κλείσει την κανονική περίοδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πριν από τη μάχη για τα πλέι οφ. Οι «κυανέρυθροι» με νίκη σώζονται οριστικά ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας βγάζουν τα κομπιουτεράκια.

Απο κει και πέρα ο Πλατανιάς απ' την πλευρά του φιλοξενεί τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και με την απόκτηση τουλάχιστον ενός βαθμού σφραγίζει την παραμονή. Το ίδιο ισχύει και για την Καλλονή που θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο.

Ο ΠΑΣ ξεκαθάρισε τα πλέι οφ

Η μη αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα για τη νέα σεζόν, που σημαίνει κυρώσεις στις μεταγραφές του καλοκαιριού αλλά και μη συμμετοχή στα πλέι οφ για τη φετινή σεζόν αφού δεν έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ευρώπη, ουσιαστικά ξεκαθάρισε εδώ και μερικές μέρες την κατάσταση για την πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ, που θα κρίνουν τις θέσεις συμμετοχής στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Ο Ατρόμητος ήταν ο πλέον κερδισμένος του αποτελέσματος αφού αν και αυτή τη στιγμή ισοβαθμώντας με τους Γιαννιώτες υστερεί, εντούτοις είναι αυτός που θα πάρει τη θέση τους ως 5η ομάδα ό,τι και να γίνει σήμερα. Τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει και βαθμολογικά αφού Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως της τελικής θέσης (παίζουν τη 2η), θα μπουν στη διαδικασία έχοντας 2 βαθμούς, ο Αστέρας Τρίπολης με 1 β. ενώ απομένει να κριθεί εάν ο Ατρόμητος θα μπει χωρίς βαθμό ή έχοντας 1 β.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η ΤV

Ολα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σήμερα με κοινή ώρα έναρξης στις 19.00. Το πρόγραμμα: Καλλονή - Ατρόμητος (ΝS4), Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα (NS24), Εργοτέλης - Λεβαδειακός (NS EXTRA 2), Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα (NS2), Παναιτωλικός - Βέροια (NS EXTRA 1), Πανθρακικός - Ξάνθη (NS7), Πανιώνιος - ΠΑΟΚ (NS6), Πλατανιάς - Ολυμπιακός (NS3). Σημ.: Δεν διεξάγεται το παιχνίδι Νίκης Βόλου - ΟΦΗ λόγω αποχώρησης των δύο ομάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ