Τρίτη 12 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ θα επισκεφτεί τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Ν. Ξυδάκη στο γραφείο του, σήμερα Τρίτη 12 Μάη, στις 14.30, αφού όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο: «Εχουμε στείλει 3 επιστολές στον κ. Ξυδάκη από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ζητώντας συνάντηση μαζί του, στις οποίες δεν απάντησε, όπως δεν απάντησε και στις τηλεφωνικές μας αιτήσεις για συνάντηση».

Στην ίδια ανακοίνωση εξηγεί τους λόγους που ζητά τη συνάντηση. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:

«Επειδή ο προϋπολογισμός του ΕΕΤΕ για το 2015 είναι μόνο 180.000,00 ευρώ, μάλιστα με το ενδεχόμενο να μη δοθεί τελικά όλος.

Επειδή η χαμηλή επιχορήγηση δεν μας επιτρέπει ούτε καν να προχωρήσουμε στην έκδοση ενημερωτικού υλικού για τα μέλη του ΕΕΤΕ, και εκλογικού υλικού για την επαρχία, σύμφωνα με το νόμο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων - θητείας 2015-2016 - Επιτροπών Κατάταξης και Κρίσης στο ΕΕΤΕ.

Επειδή μένουν χρόνια άλυτα τα μεγάλα προβλήματα του χώρου των εικαστικών τεχνών (Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό, Τέχνη στο δημόσιο χώρο, εφαρμογή του νόμου για το 1%, ζητήματα καλλιτεχνικής Παιδείας, ζητήματα προώθησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας).

Επειδή δεν μας έχει δοθεί καμία απάντηση στο έγγραφό μας αρ. πρωτ. 528/20-3-15, σχετικά με το πρόγραμμα δράσης του ΕΕΤΕ που αποφάσισε η προγραμματική του Γενική Συνέλευση (30/11/2014)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ