Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
«Μέρες Φωτογραφίας» και συναυλιών

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πάτρας, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας, «Ηδύφως», παρουσιάζει έως τις 30 Μάη Φεστιβάλ Φωτογραφίας, με τίτλο «ΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ». Στο φεστιβάλ εντάσσεται και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Φωτογραφικόν Πρακτορείον - Δ. Α. Χαρισιάδη» (παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη), που περιλαμβάνει 57 ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Δ. Α. Χαρισιάδη (η συλλογή του ανήκει στο Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη).

Σε συνέντευξη Τύπου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου και της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας σημειώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος του φετινού Φεστιβάλ είναι «να προσεγγιστεί η πραγματική φωτογραφία, η φωτογραφία που δεν ξεθωριάζει».

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βασίλης Θωμόπουλος, αναφερόμενος στην έναρξη της συνεργασίας του δήμου με τη Φωτογραφική Λέσχη - έναν από τους σημαντικότερους ερασιτεχνικούς θεσμούς της πόλης, στο χώρο της φωτογραφίας - και με ένα κορυφαίο ίδρυμα, όπως το Φωτογραφικό Αρχείο Μπενάκη, επισήμανε πως η φωτογραφική έκθεση Χαρισιάδη πραγματεύεται κοινωνικά θέματα και προέτρεψε τους δημότες να την επισκεφθούν, «να τη μελετήσουν και να πάρουν τα μηνύματα που αντλούνται από αυτή».

Η Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας παρουσιάζει (12 - 30/5) στην «Αγορά Αργύρη» φωτογραφίες των 69 μελών της, καθώς και έργα άλλων φωτογραφικών λεσχών της Ελλάδας (λ.χ. της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, η οποία παρουσιάζεται στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά, έως 23/5). Στην «Αγορά Αργύρη» παράλληλα με την έκθεση προβάλλεται βίντεο με υλικό της έκθεσης «Depression Era: Στην εποχή της ύφεσης».

Τέλος, το φεστιβάλ περιλαμβάνει και παρουσιάσεις Πατρινών και μη δημιουργών (στο συνεδριακό χώρο της «Αγοράς Αργύρη», στις 13, 18, 20 και 22 Μάη).

Συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου

«Μουσική από παιδιά για παιδιά» τιτλοφορούνται οι συναυλίες που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Πάτρας, με συμμετοχή των πιο ταλαντούχων μαθητών και αποφοίτων του, των μαθητικών συνόλων, αλλά και συνόλων εκπαιδευτικών οργανισμών του εξωτερικού με τα οποία το Ωδείο έχει αναπτύξει σχέσεις.

Οι συναυλίες, που άρχισαν στις 8 Μάη και θα συνεχιστούν έως τις 26 Ιούνη, με ελεύθερη είσοδο, δίνονται στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» και στην αίθουσα συναυλιών Ωδείου (Μαιζώνος 42 & Αράτου, Παλαιό Μουσείο).

Σημειώνουμε τις συναυλίες των τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας:

Σήμερα: Σύνολο Μοντέρνου (αίθουσα του ωδείου, 7.30 μ.μ.). 18/5: Φωνητικών Συνόλων (Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», 8 μ.μ. Κρατήσεις θέσεων στο ταμείο του θεάτρου από 14/5). 25/5: Τμήματος πιάνου (Ωδείο, 8 μ.μ.). 27/5: Πτυχίο Ωδείου για βιολοντσέλο (Ωδείο, 8 μ.μ.). 28/5 Πτυχίο Ωδείου για βιολοντσέλο (Ωδείο, 8 μ.μ.). 29/5: Συναυλία τμήματος φλάουτου (Ωδείο, 8 μ.μ.). 3/6: Συναυλία τμήματος βιολιού (Ωδείο, 8 μ.μ.). 10/6: Συναυλία «Συνόλων Μουσικής Δωματίου Δημοτικού Ωδείου» (Ωδείο, 8 μ.μ.). 26/6: Συναυλία τμήματος πιάνου (Ωδείο, 8 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ