Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις δομές ΚΔΑΠ

Για την επίλυση των ζοφερών προβλημάτων που κυριαρχούν στη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών, οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες, θα πρέπει πρώτα να περιμένουν να «σταθούν στα πόδια τους» οι δήμοι και περιφέρειες και μετά «βλέπουμε»! Πρόκειται για την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από το βήμα της Βουλής, σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη, στέλνοντας επί της ουσίας το μήνυμα ότι δεν είναι διασφαλισμένη η λειτουργία αυτών των δομών, ενώ δεν αποκλείστηκε ότι μπορεί να γίνουν συμπράξεις με ιδιώτες, με ΜΚΟ, αλλά και ΚΟΙΝΣΕΠ.

Είπε ο υπουργός για τα ΚΔΑΠ: «Δεν επιλύεται πάντοτε το θέμα διά της κεντρικής κρατικής δομής. Δεν ανήκει, δηλαδή, στις εθνικές πολιτικές αυτό το ζήτημα, με την έννοια της Παιδείας, της Υγείας κ.λπ., οι οποίες εκ των πραγμάτων δεν μπορεί παρά να ασκούνται κεντρικά από το κράτος», ενώ κατά τον υπουργό τα ΚΔΑΠ «έχουν τη δική τους αυτονομία, την εγγύτητα και αν είναι σε θέση να ασκηθούν στο πλαίσιο που είπαμε, με απολύτως δημόσιο χαρακτήρα από τους δήμους, πιστεύω ότι μπορεί να είναι πάρα πολύ επαρκές».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, «διαχέεται προς τα έξω ότι έχουν εξασφαλιστεί 60 εκατομμύρια για το σύνολο των δομών, ενώ οι πραγματικές ανάγκες κοστολογούνται στα 200 με 250 εκατομμύρια ευρώ». «Αν ισχύει αυτό, σημαίνει ότι 40 χιλιάδες παιδιά και περίπου 10 χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν εκτός». Οπως είπε, επειδή ακριβώς η λειτουργία των ΚΔΑΠ εξαρτάται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, αφού η κρατική χρηματοδότηση είναι ισχνή, κάθε χρόνο είναι άγνωστο αν θα λειτουργήσουν ή όχι. Από τα προγράμματα εξαρτάται ακόμα και η μισθοδοσία των εργαζομένων που όλοι είναι συμβασιούχοι, οι οποίοι μένουν και για μήνες απλήρωτοι.

Απαίτησε την εγγραφή όλων των παιδιών χωρίς εισοδηματικούς αποκλεισμούς και εισφορές γονέων, να καταβάλλονται στην ώρα τους τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να εξασφαλιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό η τακτική τους μισθοδοσία, να παρέχονται αποκλειστικά από μόνιμες κρατικές δομές ανεπτυγμένες πανελλαδικά, χρηματοδοτούμενες κατά 100% από τον προϋπολογισμό, αλλά και να αξιοποιούνται και τα κονδύλια της ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βασική ανάγκη τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, απαιτείται να ενισχυθούν (2022-02-23 00:00:00.0)
Χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός με ευθύνη της κυβέρνησης (2020-08-26 00:00:00.0)
Επείγει η αντιμετώπιση του προβλήματος (2014-06-21 00:00:00.0)
Να μην κλείσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (2013-05-15 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τις δομές στην Περιφερειακή Ενωση (2013-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ