Κυριακή 24 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗΣ
Αναγκαία η διεθνιστική εργατική αλληλεγγύη

Ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλος της γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, σχετικά με τη σημασία της διαδήλωσης στη Γενεύη και το ρόλο των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων στην κινητοποίηση της Γένοβας, μας είπε τα εξής:

«Η διαδήλωση στη Γενεύη ήταν μια πρωτοβουλία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ευρώπης - στο οποίο πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ - με θετική απήχηση σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, και που ανατάραξε τα λιμνάζοντα νερά του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, που έχει χάσει τον εργατικό του χαρακτήρα και έχει γίνει όργανο υποταγής των εργαζομένων στο κεφάλαιο.

Η διαδήλωση αυτή της ευρωπαϊκής ταξικής συνδικαλιστικής πλατφόρμας έστειλε μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, το κεφάλαιο και της κυβερνήσεις, ότι οι εργαζόμενοι δεν υποτάσσονται, δε συμβιβάζονται αλλά απαιτούν, διεκδικούν, αγωνίζονται. Διαμήνυσε προς τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, που αποτελεί το μακρύ χέρι της ΕΕ και του κεφαλαίου, ότι ο κοινωνικοεταιρικός συνδικαλισμός και οι περίφημοι ...κοινωνικοί διάλογοι της υποταγής δε θα περάσουν.

Το περιεχόμενο, η μαχητικότητα, η συγκρότηση των διαδηλωτών αποτελούν κρίκο της ίδιας αλυσίδας των κινητοποιήσεων στο Σιάτλ, την Κορέα, στην Πράγα, στο Πόρτο, στο Γκέτεμποργκ και της επικείμενης διεθνής κινητοποίησης στη Γένοβα, με αφορμή τη συνάντηση των G8, του διεθνούς κεφαλαίου.

Μέσα από αυτό το κίνημα που έχει αυθόρμητα και ακτιβιστικά χαρακτηριστικά, ο ρόλος και η παρουσία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ΠΑΜΕ έχει βαρύνουσα σημασία, γιατί επιδιώκει να δώσει ταξικό προσανατολισμό στην αγανάκτηση των εργαζομένων με προοπτική, συνέχεια και δυναμισμό, έτσι ώστε να έχουν αυτοί οι αγώνες αποτελεσματικότητα.

Εκείνο που προέχει σήμερα είναι η ανάγκη συγκρότησης ενός διεθνούς ταξικού μετώπου των εργαζομένων που δε θα αρκείται σε ευκαιριακές εξάρσεις, αλλά θα προωθεί την ανάπτυξη της διεθνούς αλληλεγγύης της εργατικής τάξης και θα οργανώνει και θα καθοδηγεί τη δράση και τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στους θερμούς πολέμους και στον καθημερινό κοινωνικό πόλεμο του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ