Κυριακή 17 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και η πραγματική τους έννοια

Συνεχίζοντας, μάλιστα, την πρόκληση, η κυβέρνηση επικαλείται ως κίνηση που «έδωσε πραγματική ανάσα στα νοικοκυριά» το νόμο που έφερε για τη «ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών», την αποπληρωμή μέχρι δεκάρας δηλαδή των φόρων και των χαρατσιών που φόρτωσαν στην πλάτη του λαού οι «μνημονιακές κυβερνήσεις»!

Για να εξηγούμαστε, βέβαια, άλλο πράγμα έχουν στο μυαλό τους και η ΝΔ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όταν αλληλοκατηγορούνται για «φοροεπιδρομές» και όταν μιλάνε για «ανάσες»: Το πώς θα μειώσουν κι άλλο τη φορολογία του κεφαλαίου, πώς θα του εξασφαλίσουν νέα φοροπρονόμια.

Δείγματα γραφής δίνουν ήδη και οι «καινούργιοι»: Αποτελεί χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η κυβέρνηση έσπευσε να «συμπληρώσει» το νόμο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, προκειμένου να χαρίσει σε μεγάλες επιχειρήσεις εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί για κραυγαλέες φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις... Το ίδιο και η σχεδιαζόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου νέα ρύθμιση φορολογικής αμνηστίας για κεφάλαια που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό, με συμβολικό φόρο της τάξης του 10-15%...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ