Τετάρτη 20 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
«Οχι» στα σχέδια για ΝΑΤΟική βάση στο Αιγαίο

Ενώ ακόμη αντηχούν τα συνθήματα της Πανσαμιακής Πορείας Ειρήνης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/5, «Οχι στα σχέδια τα κυβερνητικά, η βάση στο Αιγαίο θα μείνει στα χαρτιά» και «Τσίπρα - Καμμένο ακούστε το καλά, οι βάσεις στο Αιγαίο δεν έχουνε δουλειά», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε πανηγυρικά τη βασιμότητα των δηλώσεων του υπουργού Αμυνας για πρόταση προς το ΝΑΤΟ να εγκαταστήσει νέα βάση σε νησί του Αιγαίου.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Η εξέλιξη αυτή δείχνει σε πόσο επικίνδυνες περιπέτειες είναι διατεθειμένη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να μπλέξει τη χώρα μας μετατρέποντας επίσημα και το Αιγαίο (μετά τη Σούδα, το Ακτιο, τη Λάρισα κ.λπ.) σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας και Κεντρικής Αφρικής.

Καλούμε τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες, καλούμε τη νεολαία του νησιού που προορίζεται για τα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καλούμε το λαό όλων των νησιών του Αιγαίου, να ξεσηκωθούν και να συμπαραταχθούν με το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, για να αποτρέψουμε να γίνουν τα νησιά μας στόχος σε οποιαδήποτε σύγκρουση για ξένα προς το λαό συμφέροντα.

Εμείς αγωνιζόμαστε να καταργηθούν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα και δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση νέας».

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης τονίζει ότι θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για μαζική λαϊκή απάντηση στο νησί της Σάμου και στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έτσι ώστε να αποτραπούν αυτά τα εγκληματικά σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ