Τετάρτη 27 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Προσωρινά» στον ίδιο χώρο...

Επαναλειτουργεί, από σήμερα και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, καθώς χτες κλιμάκια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που έκαναν αυτοψία, διαπίστωσαν ότι μπορεί να λειτουργήσει προσωρινά, μετά από κάποιες απαραίτητες μικροεπισκευές, ώστε να μη χρειαστεί οι μαθητές να αλλάξουν χώρο. Μετά τη νέα απόφαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαθητές και γονείς μπορούν να επιστρέψουν στις λυόμενες κατασκευές για τις επόμενες δύο εβδομάδες, όχι όμως και από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το μάθημα, έφυγε από τη θέση του και έπεσε μέσα στην τάξη ολόκληρο μεγάλο πλαίσιο παραθύρων αλουμινίου. Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί παιδιών, αφού μαθητές και θρανία ήταν συγκεντρωμένα στο βάθος της αίθουσας, στο μόνο σκιερό μέρος.

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο, με περίπου 120 μαθητές, εδώ και πολλά χρόνια στεγάζεται και λειτουργεί, τάχα «προσωρινά», στις λυόμενες αίθουσες - παράγκες που βρίσκονται μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Δίπλα ακριβώς και πάλι σε λυόμενες αίθουσες, στεγάζονται το 5ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έκρινε ακατάλληλο το κτίριο και η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης διέταξε εσπευσμένα τη διακοπή λειτουργίας του σχολείου. Μετά τις αντιδράσεις των γονιών, στις «εναλλακτικές» που πρότεινε η Αντιδημαρχεία Παιδείας του Δήμου, είτε για πρόωρη λήξη του σχολικού έτους είτε για μεταστέγαση των μαθητών σε άλλο σχολείο ή ακόμα και σε αίθουσες του Δημαρχείου, η Τεχνική Υπηρεσία άλλαξε την απόφασή της και έκρινε ότι το σχολείο μπορεί να λειτουργήσει «προσωρινά».

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει ζητούμενο, μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη, να εξασφαλιστεί η λειτουργία του σχολείου σε κατάλληλο και ασφαλές διδακτήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ