Τετάρτη 27 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Νέα κυβερνητική σύσκεψη έγινε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίσπρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη χτεσινή σύσκεψη συζητήθηκαν τα «ανοιχτά» υπό διαβούλευση θέματα που αφορούν στη διαμόρφωση των συντελεστών ΦΠΑ, ο εντοπισμός και η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού (και βέβαια τα πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα που θα απαιτηθούν), καθώς και ζητήματα του Ασφαλιστικού, χωρίς ωστόσο να παρέχονται οι σχετικές «διευκρινίσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνία υπάρχει στην άμεση κατάργηση των λεγόμενων «πρόωρων συνταξιοδοτήσεων», ενώ μένει να συμφωνηθεί το ύψος των επικουρικών συντάξεων στις οποίες θα επιβληθούν περικοπές, ώστε να μην ενεργοποιηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Σε ό,τι αφορά το ΦΠΑ, εξετάζονται τα «εναλλακτικά σενάρια», με δύο ή τρεις συντελεστές, ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικές «διαρροές», τα εκτιμώμενα πρόσθετα έσοδα για το 2015 κυμαίνονται από 400 μέχρι και 700 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, συνεχίζονται τα παζάρια με τους «θεσμούς», σχετικά με το ύψος του δημοσιονομικού κενού, όπου εντοπίζεται διαφορά 1 δισ. ευρώ...

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το προσχέδιο της συμφωνίας ενδέχεται να είναι έτοιμο μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 28/5, με στόχο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή έκτακτου Γιούρογκρουπ. Παράλληλα, οι κυβερνητικοί παράγοντες εμφανίζονται «αισιόδοξοι» για την επίτευξη συμφωνία ακόμη και αυτό το Σαββατοκύριακο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ