Πέμπτη 28 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαδηλώνουν σήμερα στον Πειραιά για την Υγεία

Συγκέντρωση χτες από Λαϊκές Επιτροπές και στη Θεσσαλονίκη

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας (Περιβολάκι) και στη συνέχεια πορεία προς το Κρατικό Νοσοκομείο, διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη, Περάματος και Σαλαμίνας. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσης των Λαϊκών Επιτροπών για τα μεγάλα προβλήματα που συνδέονται με την Υγεία. Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει δεκάδες σωματεία και άλλοι φορείς.

Χτες, εξάλλου, οι Λαϊκές Επιτροπές Κεντρικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν διαμαρτυρία έξω από το κτίριο όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, στην οδό Αριστοτέλους. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ.

Πέρα από τις μεγάλες ελλείψεις στις κρατικές δομές Υγείας, ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες οικογένειες, στην περιοχή δράσης τους, που κλείνονται στα σπίτια τους γιατί δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας και φάρμακα και ταυτόχρονα κυνηγιούνται από τα νοσοκομεία και την εφορία για «χρέη» που αφορούν προηγούμενες νοσηλείες ή και επεμβάσεις.

Επιπλέον, καταγγέλθηκε ότι η Θεσσαλονίκη, με το κλείσιμο τριών νοσοκομείων, έχασε πάνω από 500 δημόσια κρεβάτια, χωρίς βέβαια να πάρουν οποιαδήποτε ουσιαστική απάντηση για όλα αυτά.

Τέλος, κινητοποίηση για την Υγεία θα γίνει σήμερα, στην Αρτα, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν ο Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Αρτας, το Εργατικό Κέντρο της περιοχής, Σωματεία Συνταξιούχων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Αρτας και ο τοπικός Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ