Σάββατο 23 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τη δημιουργία ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και την αναβάθμιση του ειδικού δημοτικού σχολείου, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη, προς τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο και τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου.

Οι προωθούμενες αλλαγές στο ΚΕΑΤ, επισημαίνουν οι βουλευτές, προκαλούν τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του, οι οποίοι αντιδρούν στην υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα του Κέντρου και στη συρρίκνωση των λειτουργιών του. «Ετσι, η κυβέρνηση περιορίζει δραστικά την κάλυψη των αναγκών των τυφλών παιδιών, με την εφαρμογή της πολιτικής ένταξης των παιδιών με ειδικές ανάγκες στα κοινά σχολεία. Μάλιστα, αντί της δημιουργίας ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου στο ΚΕΑΤ, γίνεται λόγος ότι από την επόμενη σχολική χρονιά το ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Κέντρου είτε θα καταργηθεί τελείως είτε θα περιοριστεί στο να δέχεται ελάχιστες περιπτώσεις παιδιών πολλαπλής αναπηρίας», υπογραμμίζεται στην Ερώτηση. Επιπλέον, τονίζεται, υπάρχουν κυβερνητικά σχέδια αλλαγής του ρόλου του ΚΕΑΤ, ώστε αυτό να περιορίζεται στην παροχή κάποιας αόριστης «κοινωνικής φροντίδας» και όχι στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών, επαγγελματικών και πνευματικών αναγκών των τυφλών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε:

  • Οχι μόνο να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του ειδικού Δημοτικού Σχολείου, αλλά και να δημιουργηθεί στο ΚΕΑΤ ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο.
  • Να διαμορφωθεί άμεσα νέος Οργανισμός που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των τυφλών παιδιών και να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού για την πλήρη λειτουργία και την επέκταση των δραστηριοτήτων του ΚΕΑΤ, καταργώντας ταυτόχρονα τις αστικές εταιρίες ιδιωτικού δικαίου, για τις οποίες υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, αλλά και δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των τυφλών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ