Σάββατο 6 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Συνέδρια σε αναζήτηση ρόλου

Ξεκίνησαν χτες τα συνέδρια ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με κεντρικούς άξονες την εκλογή νέας ηγεσίας και το ρόλο που φιλοδοξούν να παίξουν στις διεργασίες ανασύνθεσης της εγχώριας κεντροαριστεράς.

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λήγει η θητεία του Ευ. Βενιζέλου, αλλά νέος πρόεδρος έχει προγραμματιστεί να εκλεγεί την επόμενη Κυριακή 14/6. Μέχρι στιγμής, έχουν προαναγγείλει την υποψηφιότητά τους οι Φ. Γεννηματά, Αν. Λοβέρδος και Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ενώ ανοικτό το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος αφήνει και ο Κ. Σκανδαλίδης.

Στη ΔΗΜΑΡ, με την αποχώρηση του Φ. Κουβέλη, την προεδρία διεκδικούν ο απερχόμενος γραμματέας του κόμματος Θ. Θεοχαρόπουλος και η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη.

Και στα δύο κόμματα, ζητούμενό τους είναι να διασφαλίσουν μια θέση στο αστικό πολιτικό σκηνικό, εν όψει νέων αναδιατάξεών του. Ενδεικτική η δήλωση του Μιχ. Χρυσοχοΐδη ότι στις αποφάσεις του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, «θα καταδειχθεί αν αυτό το ιστορικό κόμμα μπορεί να συνεισφέρει θετικά στο εθνικό αίτημα της λύσης της κρίσης. Αν, επιπλέον, είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο αίτημα του δημοκρατικού κόσμου και της κεντροαριστεράς για την ανασύνθεση της παράταξης».

Χαιρετισμό στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ