Σάββατο 6 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Λαϊκή συμμαχία και πάλη για να ανοίξει ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για το λαό

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την πορεία της οικονομικής κρίσης, την κατάσταση στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, ιδιαίτερα για την κατάσταση στην Ελλάδα:

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι εταίροι, ΕΕ - ΔΝΤ, στρώνουν αυτές τις μέρες το έδαφος για να περάσει και να υπογραφεί μια συμφωνία, η οποία θα είναι αντιλαϊκή, αντεργατική, θα περιέχει νέους επώδυνους όρους για το λαό μας, για τα λαϊκά στρώματα. Αλλα που θα νομοθετηθούν αμέσως και άλλα από Σεπτέμβριο, από το φθινόπωρο ή και σε βάθος χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, χαμένος θα είναι πάλι ο ελληνικός λαός και από αυτήν την άποψη τον καλούμε, και εδώ από την Κύπρο που είμαστε σήμερα, σε κοινή πάλη, σε αγώνα, σε λαϊκή συμμαχία μέσα στην Ελλάδα και ευρύτερα στην Ευρώπη, έτσι ώστε να ξημερώσουν καλύτερες μέρες. Να φύγουμε από αυτό το αδιέξοδο που υλοποίησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και να ανοίξει ένας άλλος δρόμος, υλοποιώντας την πρόταση του ΚΚΕ που είναι, κατά τη γνώμη μας, η μόνη ρεαλιστική και ελπιδοφόρα, για να υπάρξει διέξοδος από την κρίση σε όφελος του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ