Τρίτη 16 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ν. ΦΕΡΟΕ - ΕΛΛΑΔΑ 2-1
Επεσε σε... ξέρα στον Ατλαντικό

Στον Ατλαντικό Ωκεανό βούλιαξαν ουσιαστικά από το Σάββατο το βράδυ οι όποιες ελπίδες είχε η Εθνική ανδρών να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης για το Εuro 2016 στη Γαλλία. Η νέα ήττα της Εθνικής απ' τα Ν. Φερόε με 2-1 εξανέμισε τις όποιες ελπίδες είχε για πρόκριση αφού οι πιθανότητες είναι πλέον μαθηματικές. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά και τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Ουγγαρίας επί της Φινλανδίας, που ουσιαστικά της δίνει το δικαίωμα να κλειδώσει την τρίτη θέση (αλλά να έχει βλέψεις και για παραπάνω) που οδηγεί στα μπαράζ, γράφτηκε... η απόφαση καταδίκης της Ελλάδας στα Ν. Φερόε.

Την ίδια ώρα η αποτυχία για μια ακόμη φορά φέτος (μετά την ήττα στο «Γ. Καραϊσκάκης») των Ελλήνων διεθνών να νικήσουν τους ουσιαστικά ερασιτέχνες και με μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ποδοσφαιρικές επιτυχίες παίκτες των Ν. Φερόε έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό.

Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι πήραν μια πανάξια νίκη αφού φάνηκαν διαβασμένοι για το παιχνίδι των Ελλήνων παικτών και παίζοντας έξυπνα κατάφεραν να χτυπήσουν σε δύο καίρια σημεία με τους Χάνσον (32') και Ολσεν (70') και να σημειώσουν τη σπουδαία επιτυχία. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους που τα Ν. Φερόε έχουν μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση.

Στην αντίπερα όχθη, η ελληνική ομάδα είχε προβλήματα στην ανάπτυξη στο πρώτο μέρος ενώ παρά τη διόρθωση σε αυτόν τον τομέα στην επανάληψη, με την είσοδο του Νίνη, η αδυναμία να τελειώσει τις φάσεις (π.χ. ευκαιρία Μήτρογλου στο 31') ήταν καταστροφική. Ο Παπασταθόπουλος στο 84' ήταν αυτός που σημείωσε το γκολ για την Εθνική.

Ν. ΦΕΡΟΕ: Νίλσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Ολσεν, Σόρενσεν (12' λ.τ. Ντάβιντσεν), Χολστ (74' Φερό), Βατνχάμαρ, Εντμουντσον (90+2' Γιόνσεν), Χάνσεν.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Σάμαρης, Χριστοδουλόπουλος (46' Νίνης), Κονέ (81' Φούντας), Καρέλης, Φετφατζίδης (71' Κολοβός), Μήτρογλου.

Φιλικό με την Πολωνία στο Γκντανσκ θα δώσει σήμερα η Εθνική ανδρών (21.45).

  • Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου, χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι κορυφής μεταξύ της πρωτοπόρου Ρουμανίας και της δεύτερης Β. Ιρλανδίας που αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο Μπέλφαστ, ενώ η Ουγγαρία, όπως αναφέραμε, πήρε πολύτιμη νίκη με 1-0 εκτός έδρας επί της Φινλανδίας. Η βαθμολογία: Ρουμανία 14, Β. Ιρλανδία 13, Ουγγαρία 11, Ν. Φερόε 6, Φινλανδία 4, Ελλάδα 2.
  • Σε άλλα παιχνίδια για τα προκριματικά είχαμε: Σλοβενία - Αγγλία 2-3, Ρωσία - Αυστρία 0-1, Λιθουανία - Ελβετία 1-2, Λευκορωσία - Ισπανία 0-1, Πολωνία - Γεωργία 4-0, Δανία - Σερβία 2-0, Γιβραλτάρ - Γερμανία 0-7.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ