Τρίτη 16 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «καραμέλα» με τα «λάθη»

Η ελληνική κυβέρνηση δε θα επαναλάβει τα λάθη που έκαναν οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, επανέλαβε στη χτεσινή ενημέρωση συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανάμεσα σε άλλα που είπε για να ενισχύσει την επιχείρηση παραπλάνησης του λαού στην οποία επιδίδεται εδώ και μέρες η κυβέρνηση, για να σερβίρει κατάλληλα τα νέα οδυνηρά μέτρα που ετοιμάζονται.

Η «καραμέλα» των «λαθών που έγιναν» και δεν υπάρχει πρόθεση «να γίνουν ξανά», τους είναι πολύ χρήσιμη. «Ξεπλένεται» η στρατηγική του κεφαλαίου ως κάτι που δεν ήταν απλά η κατάλληλη απόφαση και όχι ως συνειδητή και σχεδιασμένη αντιλαϊκή επίθεση. Η προσοχή του λαού στρέφεται στο αν μια κυβέρνηση έκανε ή όχι «λάθη».

Ομως, η επιδείνωση των όρων ζωής και δουλειάς του εργαζόμενου λαού δεν ήταν ούτε αποτέλεσμα λαθών ούτε συνέπεια κάποιου είδους κακής συνταγής. Ηταν και θα συνεχίσει να είναι προϋπόθεση για να δυναμώσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, να περάσουν στην ανάκαμψη έχοντας εξασφαλίσει νέα πεδία κερδοφορίας. Τέτοια «λάθη» μπορούν να εντοπίζουν μόνο εκπρόσωποι των διαφόρων μερίδων του κεφαλαίου, κρίνοντας πόσο οι εκάστοτε κυβερνώντες εξυπηρετούν τις προτεραιότητες που θέτουν και ανάλογα να ψάχνουν για άλλους πολιτικούς υπηρέτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ