Τρίτη 16 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν γίνεται φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός των τειχών ΕΕ - κεφαλαίου

Εμπλοκή εμφανίζεται γύρω από τη συμπληρωματική λίστα αντιλαϊκών μέτρων, που κατατέθηκε από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και την οποία οι εταίροι της έκριναν μη ικανοποιητική. Παρόλο που η συγκυβέρνηση σηκώνει τους τόνους, δεν μπορεί να κρύψει ότι στη νέα λίστα, που έρχεται να συμπληρώσει το αντιλαϊκό πακέτο των 47 σελίδων της προηγούμενης βδομάδας, περιλαμβάνονται αυξήσεις στον ΦΠΑ και υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Αναζητείται τρόπος για τη συνέχιση των αντιλαϊκών παζαριών με ορίζοντα τις 30 του Ιούνη.

Δ. Κουτσούμπας: Διαλύονται οι αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός των τειχών της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Ο λαός να βγει τώρα στο προσκήνιο, να ξεπεράσει τους εκβιασμούς και το κλίμα τρομοκρατίας, που αξιοποιείται από τους δανειστές, την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης.

Πραγματική διέξοδος για το λαό δεν είναι οι διαπραγματεύσεις για τους όρους σφαγής του, αλλά η ρήξη, που μπορεί να έχει μόνο ένα περιεχόμενο: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό πραγματικά στην εξουσία.


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ