Τρίτη 16 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες

Ιπποπόταμος σε δρόμο της Τιφλίδας
Ιπποπόταμος σε δρόμο της Τιφλίδας
Τεράστια προβλήματα και ανθρώπινες απώλειες προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα, που την έπληξαν το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 12 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο, αρκετοί έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία και περίπου 20 είναι οι αγνοούμενοι. Χαρακτηριστικό της δύσκολης κατάστασης είναι και το γεγονός ότι καταστράφηκε μέρος του ζωολογικού κήπου της πόλης, με αποτέλεσμα ιπποπόταμοι, τίγρεις, λιοντάρια, αλιγάτορες, αρκούδες και λύκοι να βρεθούν ξαφνικά στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Δεκάδες οικογένειες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση σε χιλιάδες νοικοκυριά στη γεωργιανή πρωτεύουσα, που έχει πληθυσμό 1,2 εκατ. ανθρώπους.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση των άγριων ζώων. Κάποια από αυτά σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις ή ναρκώθηκαν με σκοπό να διασωθούν, ενώ άλλα ακόμα αγνοούνται, χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο περιστατικό επίθεσης σε ανθρώπους. Πάντως, οι εικόνες ήταν ασυνήθιστες, με έναν ιπποπόταμο να κολυμπάει στους κεντρικούς δρόμους της Τιφλίδας, μια αρκούδα να έχει σκαρφαλώσει στο κλιματιστικό μιας πολυκατοικίας.

«Τα πτώματα τριών ανθρώπων βρέθηκαν μέσα στον περίβολο του ζωολογικού κήπου. Δύο ανήκουν σε υπαλλήλους του κήπου», διευκρίνισε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου Μ. Σαρασίντζε. «Το μεγαλύτερο μέρος του ζωολογικού κήπου έχει καταστραφεί» πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ