Πέμπτη 18 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Διεργασίες εντός της παλαιστινιακής κυβέρνησης

ΡΑΜΑΛΑ.--

Η αιφνιδιαστική απόφαση του «Επαναστατικού Συμβουλίου» της Φατάχ του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς, αργά το βράδυ της Τρίτης, να προχωρήσει μέσα στο περασμένο 24ωρο στη διάλυση της παλαιστινιακής κυβέρνησης ενότητας, ακριβώς ένα χρόνο μετά τη συγκρότησή της, δεν βρήκε σύμφωνα υψηλόβαθμα στελέχη της ισλαμικής Χαμάς.

Ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, μιλώντας με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Χαμάς χτες το μεσημέρι στο Γαλλικό Πρακτορείο, απέρριψε «κάθε μονομερή απόφαση για διάλυση της παλαιστινιακής κυβέρνησης ενότητας», ώρες προτού συναντηθεί ο Παλαιστίνιος Πρωθυπουργός Ραμί Χαμντάλα για να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μ. Αμπάς, με αφορμή την αδυναμία της να προωθήσει τα σχέδια για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας.

Κυβερνητικές πηγές μιλώντας παράλληλα στο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Ma'an σημείωσαν ότι ο Πρωθυπουργός Ρ. Χμαντάλα επρόκειτο προσεχώς να πάρει εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης με τη συμμετοχή της Φατάχ, της Χαμάς, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), διαψεύδοντας πρότερες πληφορίες ισραηλινών ΜΜΕ ότι η Χαμάς θα απουσίαζε από το επόμενο παλαιστινιακό υπουργικό συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ