Κυριακή 21 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκθεση στην κατασκήνωση

Η ΚΝΕ ετοιμάζει παράλληλα και μία έκθεση που θα λειτουργεί επίσης με οργανωμένες ξεναγήσεις στο χώρο της κατασκήνωσης. Μέσα από φωτογραφικό και αρχειακό υλικό (όπως γράμματα και επιστολές φυλακισμένων, εφημερίδες της εποχής), σκοπός της έκθεσης είναι οι νέοι και οι νέες να έρθουν σε επαφή με τις ηρωικές σελίδες της ιστορίας του ΚΚΕ και του λαϊκού μας κινήματος.

Η έκθεση ουσιαστικά είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, στους δύο σταθμούς του 24ου αντιιμπεριαλιστικού διημέρου: Τις φυλακές της Ακροναυπλίας και το στρατοδικείο - θανατοδικείο της Τρίπολης.

Οι κατασκηνωτές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να μάθουν για την ηρωική στάση και την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών στις πιο δύσκολες συνθήκες, στα μπουντρούμια και τα εκτελεστικά αποσπάσματα, για την αγριότητα που έδειξε το αστικό κράτος απέναντι στους κομμουνιστές και τους αγωνιστές, αλλά και το πώς αντιμετωπίστηκε αυτή η αγριότητα με τα πιο «βαριά» όπλα: Τη συλλογικότητα, τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη, την πίστη στο δίκιο του αγώνα του λαού. Να αντλήσουν πολύτιμα διδάγματα για τον αγώνα σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ