Πέμπτη 25 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
«Στο όνομά σου ορκιζόμαστε να σου μοιάσουμε»...

«Στο όνομά σου ορκιζόμαστε να σου μοιάσουμε»... Την Ηλέκτρα Αποστόλου, 71 χρόνια μετά το μαρτυρικό της θάνατο, τίμησαν ο Βόρειος Τομέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, η ΤΟ Βορείου Τομέα της ΚΝΕ και το Παράρτημα Ηρακλείου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με την εκδήλωση που οργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης, με κεντρική ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην είσοδο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου του Ηρακλείου, που έχει το όνομα της ηρωίδας κομμουνίστριας και φιλοξένησε την εκδήλωση, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ υποδέχθηκαν τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους μοιράζοντας την μπροσούρα που εξέδωσαν. Στις σελίδες της μπορεί κανείς να βρει φωτογραφική ανατύπωση του άρθρου της Ηλέκτρας σε τεύχος της ΚΟΜΕΠ του 1934 με θέμα τη δουλειά στις εργάτριες και τους εργάτες της υφαντουργίας στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα είχε στηθεί έκθεση αρχειακού υλικού σχετικού με τη ζωή και τη δράση της Ηλέκτρας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Περικλής Γκιουλέας, ο οποίος τόνισε πως η πρωτοβουλία αυτή δεν έχει μουσειακό χαρακτήρα αλλά στοχεύει να φωτίσει το πρότυπο των κομμουνιστών, της κομμουνίστριας μάνας που συνδύασε τη θεωρία με την πράξη.

Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ απηύθυνε η Βούλα Τσίγκα. Οπως εξήγησε, τα μέλη της ΚΝΕ που μετρούν μήνες ή ακόμα και μέρες στην οργανωμένη πάλη στο πλευρό του ΚΚΕ έχουν πολλά να μάθουν από τις εκδηλώσεις στην πορεία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων της δράσης του.


Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε δρώμενο για τη ζωή της Ηλέκτρας από την ΤΟ Βορείου Τομέα της ΚΝΕ, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφανιών στο μνημείο που έχει φτιαχτεί στη μνήμη της.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση θα δημοσιευτεί στο «Ριζοσπάστη» το Σάββατο, στο 4σέλιδο «Κομματική Ζωή και Δράση».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ