Παρασκευή 26 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μεγάλες φεστιβαλικές εκδηλώσεις από σήμερα

Σήμερα αρχίζει το Φεστιβάλ των ΤΕΙ Αττικής. Αύριο Σάββατο, θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από σήμερα αρχίζει το διήμερο Φεστιβάλ ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω (σταθμός Μετρό «Αιγάλεω»). Οι εκδηλώσεις ξεκινούν και τις δύο μέρες στις 7 μ.μ.

Αύριο Σάββατο, θα μιλήσει στο Φεστιβάλ των ΤΕΙ η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακόμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Σήμερα, Παρασκευή: Καθώς είναι η Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, θα γίνει συζήτηση με τίτλο «Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή, τα ναρκωτικά είναι στο μυαλό καταστολή» με τον Παναγιώτη Κατηφέ, μέλος του Τμήματος κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ. Θεατρική παράσταση από την ομάδα του ΤΕΙ Αθήνας. Συναυλίες με φοιτητικά συγκροτήματα. Συναυλία με τους «KollektivA». Ρεμπέτικο γλέντι.

Αύριο, Σάββατο: Χορευτικό δρώμενο «Οι δύο κόσμοι». Συναυλίες με φοιτητικά συγκροτήματα. Συναυλία με τους Μίλτο Πασχαλίδη, Μιρέλλα Πάχου. Λαϊκό γλέντι.

Εργατικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινούν απόψε, στο Γεντί Κουλέ, στη Θεσσαλονίκη, οι διήμερες εκδηλώσεις του 6ου Εργατικού Φεστιβάλ των Κλαδικών Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με σύνθημα «Τρία Κόκκινα Γράμματα... Σεμνή υπογραφή του λαού μας, στις λεωφόρους του μέλλοντος».

Μέσα από το διήμερο των εκδηλώσεων, οι νέοι εργάτες και εργάτριες της Θεσσαλονίκης, οι άνεργοι καλούνται να γνωρίσουν την ιστορία του χώρου, τον ιδιαίτερο συμβολισμό που έχει για τους αγώνες στο σήμερα η αταλάντευτη στάση και ανιδιοτελής θυσία των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους στο κολαστήριο του Γεντί Κουλέ, γιατί πάλεψαν ενάντια στους Γερμανούς - ναζί κατακτητές και την ντόπια πλουτοκρατία.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Σήμερα, Παρασκευή: Αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι με τον Κώστα Καρμπά. Λαϊκό γλέντι με τους «Παλιούς Διαβάτες».

Αύριο, Σάββατο: Επίσκεψη στο μνημείο της Κούλας Ελευθεριάδου. Παρουσίαση του βιβλίου «Βιομηχανία Ν&Κ». Αφιέρωμα σε μικρασιατικά τραγούδια. Ομιλία από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Εργατικού Τμήματος της ΚΕ. Μουσικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο. Λαϊκό γλέντι.

Στα Γιάννενα

Σήμερα, Παρασκευή, γίνεται και το Φεστιβάλ των Οργανώσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ, στο πάρκο Λιθαρίτσια (στο κέντρο της πόλης).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Συζήτηση με θέμα «Μη ναρκώνεις το μυαλό και τη ζωή σου! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Βιβλιοπαρουσίαση «Τα Πέτρινα Πανεπιστήμια» από τη συγγραφέα Κυριακή Καμαρινού. Συναυλίες με ερασιτεχνικά φοιτητικά συγκροτήματα: Στέλιος Κοτίδης και η μπάντα (έντεχνο παραδοσιακό), Μόνικα (έντεχνο), «3εις - 4εις» (έντεχνο λαϊκό). Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι από φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος. Μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Στην Πάτρα

Αύριο, Σάββατο, είναι προγραμματισμένο και το Φεστιβάλ του Εργατικού Τομέα Πάτρας της ΚΝΕ, που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας (Προσφυγικά) και κεντρικό θέμα θα έχει την ανεργία, τα αίτιά της και την πρόταση του ΚΚΕ για την οριστική λύση της.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 7 μ.μ. και θα περιλαμβάνουν: Επίδειξη παραδοσιακών χορών από τη Μ. Ασία από χορευτικό τμήμα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, συζήτηση με θέμα την ανεργία με τον Κώστα Μουγκογιάννη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Παράσταση Καραγκιόζη με τον Γιώργαρο. Αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι από μουσικό σύνολο του Ωδείου Μεσσάτιδας. Λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ