Παρασκευή 26 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εγινε το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα

Με τη μαζική συμμετοχή νέων εργαζομένων, φοιτητών - σπουδαστών και μαθητών, πραγματοποιήθηκε, προχτές βράδυ, στο «Φρούριο» (πλατεία Λαμπρούλη), το 8ο Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στη Λάρισα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με ροκ συναυλία από τα συγκροτήματα «No name suffering» (NNS), «Fears Constellation» και Λευτέρης Βουλγαράκης κι ακολούθησε μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με τίτλο «...έρχονται από πολύ μακριά, πάνε πολύ μακριά ... Χθες - σήμερα - αύριο... Δείχνουν το δρόμο μπροστά...» από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.

Στην ομιλία του ο Θοδωρής Αναπλιώτης, Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, ανάμεσα στα άλλα, σημείωσε: «Καλούμε κάθε νέο εργαζόμενο, άνεργο να παλέψει για τη γνώση, να παλέψει για την επιστήμη, να παλέψει για την αλήθεια γιατί επιστήμη σημαίνει αλήθεια, γιατί αλήθεια για την κοινωνική πρόοδο σημαίνει πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Να παλέψει μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ για τον κόσμο που θα βρίσκεται στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων.

Σε αυτό τον σύγχρονο ηρωισμό κάνει κάλεσμα συσπείρωσης και κοινής δράσης η ΚΝΕ. Σύγχρονος ηρωισμός είναι να κρατάς ψηλά τη σημαία σήμερα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση. Σύγχρονος ηρωισμός είναι να τα φέρνεις βόλτα, καθημερινά, κόντρα σε δυσκολίες, εμπόδια, κόντρα σε "θεούς και δαίμονες". Τέτοιους νεότερους και μεγαλύτερους αφανείς ήρωες το ΚΚΕ έχει χιλιάδες σε σχολές, σχολεία, γειτονιές και χώρους δουλειάς. Ανθρωποι γεμάτοι ανιδιοτέλεια, γεμάτοι πάθος για την πραγματική ζωή που μας αξίζει, που κρατάνε τη φωτιά άσβεστη με τους καθημερινούς τους αγώνες. Αυτός ο δρόμος, του αγώνα, της συλλογικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες μας, είναι πολύ περισσότερο σημαντικός σήμερα σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολή (...)

Τώρα είναι περισσότεροι που ξέρουν ότι τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών, των δανειστών, τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, ντόπιας και ξένης, και τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού δεν συμβιβάζονται. Είναι συμφέροντα αντίθετα. Οποιος προσπαθεί να κρύψει αυτή την αλήθεια, εξαπατά το λαό. Αυτό κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν με λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι με το μουσικό συγκρότημα από τους Ανδρέα Νούτσο, Ελιάννα Κούτη - Εφραιμίδου, Μανώλη Γαρυφαλλόπουλο, Σάκη Πνευματικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ