Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Διαζύγιο Ιβκοβιτς - ΑΕΚ

Με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος... διαζυγίου μοιάζει το φινάλε της συνεργασίας του Ντούσαν Ιβκοβιτς με την ΑΕΚ. Το περίφημο ραντεβού που θα πραγματοποιούνταν μεταξύ του Σέρβου τεχνικού και του προέδρου της ομάδας Γιάννη Φιλίππου δεν έγινε ποτέ και όπως δείχνουν τα πράγματα ούτε θα πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, φήμες φέρνουν τη διακοπή της συνεργασίας να έχει γίνει τηλεφωνικά, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. Το σίγουρο είναι ότι στην ΑΕΚ ψάχνουν τον αντικαταστάτη του «Ντούντα» με πρώτο φαβορί να είναι ο Ντράγκαν Σάκοτα. Οι δύο πλευρές έχουν έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία και πιθανότατα η πρόσληψη του Σάκοτα θα ανακοινωθεί μέσα στη βδομάδα. Πάντως, τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται, αφού πληροφορίες φέρνουν τον Γιάννη Φιλίππου να μελετάει και άλλες λύσεις.

Εξαλλου, ο χορός της... μεγάλης φυγής συνεχίζεται στην ΑΕΚ, αφού παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν εκτός του Στεφάνοφ και οι Στιβ Χάνσελ και Γκερτ Χάμινγκ, αφού η προσφορά τους δεν ήταν η αναμενόμενη. Οσον αφορά τον Ιμπραΐμ Κουτλάι τα πράγματα ενώ αρχικά έδειχναν να πηγαίνουν καλά εντούτοις χτες πάλι άλλαξαν. Ο Τούρκος διεθνής δήλωσε ότι έχει πολλές προτάσεις και από ομάδες της Ελλάδας και ίσως εάν η ΑΕΚ μειώσει κατά πολύ τον προϋπολογισμό της ίσως αρχίσει να τις συζητάει. Πάντως, για να φύγει θα πρέπει να βρεθεί κάποιος που θα δώσει στην Ενωση περίπου 500 εκατ. Στα μεταγραφικά στόχος των «κιτρινόμαυρων» από την ελληνική αγορά είναι μέχρι στιγμής μόνο ο Χρήστος Ταπούτος και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΕΚ με τη Νήαρ Ηστ έχουν συμφωνήσει και για αυτό θα δοθεί στην ομάδα της Καισαριανής ο Πασχάλης, ο οποίος αποκτήθηκε πρόσφατα. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε την πρόθεση του Γιάννη Φιλίππου για ελληνοποίηση της ομάδας τη νέα περίοδο.

  • Σε φουλ ρυθμό φαίνεται να μπαίνει το ξεκαθάρισμα στον Ολυμπιακό, αφού από την πρώτη στιγμή που έληξε και τυπικά η χρονιά για τους «ερυθρόλευκους» άρχισαν τα σχέδια για τη νέα χρονιά. Χτες τελείωσε και τυπικά η συνεργασία με τον Βασίλη Σούλη, αφού δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του και έμεινε ελεύθερος. Τον ίδιο δρόμο και εάν δεν αλλάξει κάτι μάλλον θα ακολουθήσουν και οι Οικονόμου, Ρίβερς, Βούκσεβιτς. Στη συνάντηση που είχε χτες ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Τάκης Λιβιεράτος με τον μάνατζερ των παικτών Τάσο Δελημπαλταδάκη, δεν αποσαφήνισε τις προθέσεις τους. Πάντως, χτες ανανεώθηκαν τα συμβόλαια των νεαρών Πέττα και Δορκοφίκη, ενώ στην ομάδα αναμένεται να παραμείνουν και οι Φέμερλγικ, Ρισασέ, Μπουντούρης. Οσον αφορά τώρα τους μεταγραφικούς στόχους, το όνομα του Αλφόνσο Φορντ παραμένει πρώτο στη λίστα. Μάλιστα οι συζητήσεις με τον Αμερικανό γκαρντ βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ίσως μέχρι το τέλος της βδομάδας ή στις αρχές της επόμενης ανακοινωθεί η απόκτησή του!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ