Δευτέρα 29 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καταγγέλλουν τη μεταφορά κλινικών του ΠΑΓΝΗ

Η μεταφορά τεσσάρων κλινικών, παρά την αρνητική εισήγηση της νοσηλευτικής υπηρεσίας, σε άλλα κτίρια και ορόφους, είναι ενταγμένη στο γενικότερο σχέδιο συγχωνεύσεων και κατάργησης κλινικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση το Σωματείο των Εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Οι κλινικές που μετακινούνται είναι η παιδοχειρουργική, η ουρολογική, η νεφρολογική και η Α' Παθολογική και ως αιτιολογικό αναφέρεται οι άδειες του προσωπικού το καλοκαίρι. «Ο τρόπος και ο χωροταξικός σχεδιασμός της μεταφοράς προδίδει και τις προθέσεις τους, τονίζει το Σωματείο. Ουσιαστικά σχεδιάζεται η κατάργηση της Παιδοχειρουργικής με την ένταξή της στη Γενική Χειρουργική και η κατάργηση της Νεφρολογικής Κλινικής με την ένταξή της στην Α' Παθολογική».

Το Σωματείο, όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των παραπάνω κλινικών είναι καθολικά αντίθετο σε αυτόν το σχεδιασμό υπογραμμίζει το Σωματείο και τονίζει: «Το σχέδιο των συγχωνεύσεων είναι ενταγμένο στη στρατηγική κατεύθυνση υλοποίησης των πολιτικών κυβερνήσεων ΕΕ στην Υγεία τα τελευταία χρόνια που με συνέπεια ακολουθεί και η σημερινή συγκυβέρνηση».

Το Σωματείο καλεί τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) να πάψει να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να πάρει δημόσια θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ