Δευτέρα 29 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Για τη διακοπή ρεύματος σε άνεργο της Λάρισας

Στις ενέργειές της, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε κατοικία ανέργου στη Λάρισα, αναφέρεται η ΔΕΗ, σε επιστολή που απέστειλε στο «Ριζοσπάστη». Αφορμή για την επιστολή της στάθηκε το δημοσίευμα της εφημερίδας, στις 26 Μάη, με βάση τις καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, για τη διακοπή της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης στο σπίτι άνεργου, στις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης.

Η διακοπή της παροχής ρεύματος, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, έγινε λόγω χρέους, καθώς ο άνεργος δεν ήταν ενταγμένος στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, «ώστε να ισχύουν γι' αυτόν τα ευνοϊκά μέτρα που προβλέπονται από την πολιτεία», ενώ μετά από αυτή, δεν κατατέθηκε αίτημα επανασύνδεσης. Ακόμα, σημειώνει πως το κατάστημα της Λάρισας «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση επανασύνδεση της παροχής», όπως και έγινε.

Με το συγκεκριμένο, όπως και με πολλά άλλα δημοσιεύματα, ο «Ριζοσπάστης» έχει στόχο να υπογραμμίσει πως στις συνθήκες της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, που εντάθηκαν στην κρίση, κριτήριο για την αντιμετώπιση των οφειλετών από τη ΔΕΗ και το κράτος δεν μπορεί να είναι το γράμμα του νόμου.

Περιπτώσεις όπως αυτή που κατήγγειλε το ΕΚ Λάρισας και χιλιάδες άλλες, χρήζουν μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης και διερεύνησης και από τη ΔΕΗ, πριν προχωρήσει στις τυπικές διαδικασίες που ορίζει ο νόμος. Σε κάθε περίπτωση, το αίτημα «κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα» είναι αδιαπραγμάτευτο για το ταξικό κίνημα, ανεξάρτητα από το πώς χειρίζεται η ΔΕΗ την κάθε επιμέρους υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ