Δευτέρα 29 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στα ίδια εκλογικά τμήματα το δημοψήφισμα

Αμέσως μετά τη μεταμεσονύχτια ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο, προκειμένου να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ώστε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπογράψει το σχετικό Διάταγμα.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή, 5 Ιούλη, δημοσιεύτηκε χτες το μεσημέρι στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η εκλογική διαδικασία για το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα, όπου έγιναν οι εκλογές το Γενάρη του 2015.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας προβλέπεται η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όπως είχαν ορισθεί για τις εθνικές εκλογές της 25.1.2015 και με συντετμημένες προθεσμίες».

Στο μεταξύ, πληροφορίες ανέφεραν ότι η κυβέρνηση προωθούσε χτες την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με στόχο τη σύντμηση των προβλεπόμενων προθεσμιών για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εν λόγω ΠΝΠ ενδεχομένως να υπογραφόταν και χτες το βράδυ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ