Τρίτη 30 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και προπαγάνδιση «φιλοευρωπαϊκού μετώπου»

Αντ. Σαμαράς

Eurokinissi

Αντ. Σαμαράς
Οξεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε χτες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για το δημοψήφισμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Αξονες της ομιλίας του η διασφάλιση της στρατηγικής επιλογής του ντόπιου κεφαλαίου για απρόσκοπτη παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ, που κατ' αυτόν, λόγω των επιλογών της κυβέρνησης, κινδυνεύει, όπως και η συγκρότηση φιλοευρωπαϊκού μετώπου με άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη. Και το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ! ...Το είπε πριν από λίγο και ο Γιούνκερ. Το ΟΧΙ, είπε, σημαίνει ΟΧΙ της Ελλάδας στην Ευρώπη!».

Συνέχισε λέγοντας ότι «η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σίγουρα σε κατάρρευση! Και σε τεράστιους εθνικούς κινδύνους. Με την κοινωνία μας αδύναμη να προμηθεύεται και τα στοιχειώδη».

Εκφράζοντας αγωνίες του κεφαλαίου, είπε πως με την έξοδο από το ευρώ, «όλα θα καταστραφούν εκτός από ένα: Το μεγάλο κομματικό κράτος! Αυτό θα μείνει όρθιο και θα διαλύει τα πάντα: Την ιδιωτική πρωτοβουλία, τις επιχειρήσεις (...) Επενδύσεις κανένας δε θα κάνει».

Στην ίδια βάση έκφρασης αγωνίας για την πορεία της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, είπε: «Δεν κλείνουν οι τράπεζες. Ολη η εθνική οικονομία κλείνει (...) το τραπεζικό σύστημα πάει το ρευστό στην οικονομία. Αρχή εμφράγματος είναι αυτό που ζούμε τώρα. Για τον τουρισμό, για τις εξαγωγές, για κάθε επιχείρηση, για κάθε μαγαζί! Αρχή εμφράγματος...».

«Εκδηλώσεις του ΝΑΙ Πέμπτη και Παρασκευή»

Παραπέρα, στάθηκε στο γεγονός ότι «οι ίδιοι υποχρεώθηκαν, ο κ. Τσίπρας να κάνει πρόταση με 8 δισεκατομμύρια καινούργια λιτότητα, οκτώ φορές περισσότερη από το email Χαρδούβελη, και δεν κατάφεραν ούτε με αυτήν να κλείσουν συμφωνία».

Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «παρωδία» και «χάος».

Καλώντας τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ΝΑΙ», εξήγησε: «Τι θα σημαίνει να κερδίσει το ΝΑΙ την επόμενη Κυριακή το βράδυ; Πρώτον, ότι αποτυγχάνει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να μας σύρει εκτός ευρώ. Δεύτερον, ότι η Ελλάδα πηγαίνει στη διαπραγμάτευση με μια άλλη συμφωνία. Χωρίς έξοδο από το ευρώ».

Προανήγγειλε ότι «την Πέμπτη θα γίνουν εκδηλώσεις του ΝΑΙ σε όλους τους νομούς, εκτός Αττικής. Και την Παρασκευή στην Αθήνα».

«Πιο κοντά οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις»

Είπε ακόμη ότι θα υπάρξει «και προσωπική επαφή με προέδρους κομμάτων (...) υπάρχει και δυναμώνει συνεχώς άμεση επικοινωνία και συντονισμός με όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα που συστρατευόμαστε σήμερα, για να ψηφίσει ο ελληνικός λαός ΝΑΙ στην Ευρώπη και το ευρώ. Χωρίς κομματικές ιδιοτέλειες και μικροπολιτικές. Αυτή η θλιβερή εικόνα που ζούμε, έφερε και τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις πολύ πιο κοντά».

Στο ίδιο πλαίσιο συνέχισε: «Προτείναμε τη μεγάλη εθνική συνεννόηση. Ο κ. Τσίπρας στην αρχή δεν απάντησε. Και τελικά την απέρριψε. Δική του η ευθύνη. Η πολιτική συνεννόηση γίνεται πλέον μόνο με όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις. Οχι με τον κ. Τσίπρα. Γιατί ο ίδιος βγάζει τη χώρα από την Ευρώπη. Είμαστε απέναντί του».

Θέλει και debate

«Και τον καλώ», συνέχισε ο Σαμαράς, «σε τηλεοπτικό διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Για να μάθει ο ελληνικός λαός από πρώτο χέρι τα πάντα: Ποιοι είναι εκείνοι που του προτείνουν το ΟΧΙ στην Ευρώπη, ποιοι είναι εκείνοι που του είπαν τα ψέματα μέχρι τώρα και ποιοι ευθύνονται για εκεί που οδηγείται ο τόπος. Για να δει ο ελληνικός λαός και ποιοι είναι με το ΝΑΙ στην Ευρώπη και ποιοι είναι εκείνοι με το ΟΧΙ».

Χτες, εξάλλου, ο Σαμαράς είχε συναντήσεις, για το θέμα του δημοψηφίσματος, με τους προέδρους της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, του ΣΕΒ, του ΕΒΕΑ, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξορκίζει εκλογές και Grexit (2015-08-04 00:00:00.0)
Μιλούν για ένα «φιλοευρωπαϊκό μέτωπο» (2015-06-29 00:00:00.0)
Συζητήσεις για οικοδόμηση συναινέσεων στο φόντο των διαφορών κυβέρνησης - δανειστών (2015-06-17 00:00:00.0)
Κατακρίνει την κυβέρνηση ...βάζοντας πλάτη για αναδιαρθρώσεις (2015-04-24 00:00:00.0)
Λανσάρεται σαν καλύτερος διαπραγματευτής (2013-01-17 00:00:00.0)
Πλαστά διλήμματα για λαϊκή χειραγώγηση (2012-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ