Τρίτη 30 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Οξύνονται οι αβεβαιότητες

Στη «διάψευση» πληροφοριών για μείωση αναλήψεων από τα 60 ευρώ στα 20 ευρώ σε 24ωρη βάση, προχώρησε το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, μετά από συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις των τραπεζών. Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εμπαιγμός προκύπτει ανάγλυφα από δηλώσεις τραπεζιτών, σύμφωνα με τους οποίους αντικείμενο της συνάντησης ήταν το ενδεχόμενο του ορίου για τους συνταξιούχους που πληρώνονται από τα γκισέ των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όριο ανάληψης που κρίνεται κατάλληλο από την ΕΚΤ είναι στα 20 ευρώ τη μέρα, ενώ παράλληλα δίνουν και παίρνουν και τα σενάρια σχετικά με τα όποια αποθέματα ρευστότητας. Την ίδια ώρα, οι τραπεζίτες εκφράζουν αβεβαιότητες γύρω από τις θυγατρικές τράπεζες στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, όπου δραστηριοποιούνται και άλλοι ισχυροί ανταγωνιστές, όπως οι αυστριακοί όμιλοι. Βέβαιη θεωρείται και η παραπέρα απογείωση των «κόκκινων» και άλλων προβληματικών δανείων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και για τις ανάγκες περαιτέρω αύξησης μετοχικών κεφαλαίων.

  • Ρυθμό κατρακύλας 3% στο ελληνικό ΑΕΠ για το 12μηνο του 2015 «βλέπει» ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης «Standard and Poor's», προχωρώντας και σε περαιτέρω υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μια βαθμίδα σε CCC- από CCC προηγουμένως.

Η S&P προειδοποιεί πως η πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ έχει αυξηθεί κοντά στο 50%, ενώ εξηγεί πως με την απόφασή της να υποβαθμίσει εκ νέου την Ελλάδα, παραβιάζει για μια ακόμη φορά το οικονομικό της ημερολόγιο - χρονοδιάγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ