Τετάρτη 1 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ
Συνεχείς εκπαιδεύσεις επί ελληνικού εδάφους με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Σ' ένα απέραντο μόνιμο Πεδίο Ασκήσεων των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει καταντήσει η χώρα, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Κι αυτό, στο πλαίσιο της τάχα «περήφανης» και «αξιοπρεπούς» πολιτικής που ασκεί και θέλει τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, γιατί η ντόπια αστική τάξη θέλει συμμετοχή στη μοιρασιά και μερίδιο της λείας.

Σ' αυτή τη βάση, στις 25-26/6, στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών με την 24th Marine Expeditionary Unit του Στρατού των ΗΠΑ. Επίλεκτο κομμάτι των Αμερικανών Πεζοναυτών, που έχει πάρει μέρος στους πολέμους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ σε Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν κ.α.

Το προσωπικό των δύο σχηματισμών ασκήθηκε σε αντικείμενα αποκατάστασης συνδέσμου, σύζευξης επικοινωνιών, ατομικής τακτικής και βολών.

Επίσης, στις 9-28/6 πραγματοποιήθηκε, στην 112η Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, συνεκπαίδευση της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερευνας - Διάσωσης (31η ΜΕΕΔ) με την 67th Special Operations Squadron (SOS) των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Mildenhall, στη Βρετανία, στο πλαίσιο της άσκησης «Java Grind».

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, εκτελέστηκαν ρίψεις αλεξιπτωτιστών με άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης. Η 67th SOS συμμετείχε με δύο αεροσκάφη MC-130J.

Θυμίζουμε, εξάλλου, ότι στις 22-26/6 πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων, μεταξύ του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Αμερικάνικου Ναυτικού.

Η συνεκπαίδευση έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, στα Μέγαρα και στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ), ενώ τα αντικείμενα εστιάστηκαν σε άλματα αλεξιπτωτιστών από προσωπικό της ΔΥΚ και των λεγόμενων SEALS του Αμερικάνικου Ναυτικού. Επίσης, συμμετείχαν, με προσωπικό και μέσα, η Πολεμική Αεροπορία και η US Air Force, καθώς και μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ